Je zou het hart van een familielid te doneren?

Bereitschaft zur Organspende gesunken
In Duitsland zijn er relatief weinig organen zijn gedoneerd. Een reden voor: de 2012 bekend orgaandonatie-SkandalDie aantal in Duitsland gedoneerde organen is afgenomen in het afgelopen jaar. De huidige jaarlijkse rapport van de duitse Stichting voor orgaantransplantatie. Nog te weinig mensen hebben in Duitsland een orgaandonor kaart en laat uw nabestaanden de harde beslissing. Als de belangrijkste reden voor de daling van de bereidheid tot doneren dit is bekend van de orgaandonatie schandaal in duitse klinieken. Praxisvita.de heeft gevraagd, onder andere, de deskundige, Prof. Dr. Günter Kirste.

In Duitsland, de bereidheid om geld te schenken voor organen heeft bereikt een nieuw dieptepunt. In vergelijking met 2010, een derde werden opgenomen in 2013 minder orgaandonatie. Alleen 876 mensen waren de donaties in het afgelopen jaar, bereid organen. In tegenstelling, mensen te wachten voor de transplantatie van een orgaan zijn momenteel zo ‘ n 11.000. Het bepaald de duitse Stichting voor orgaantransplantatie (DNB) in haar jaarverslag voor het jaar 2013.

Waarom worden altijd opgeslagen minder leven?

Een factor voor de afname van de bereidheid om te doneren is het feit dat slechts ongeveer één op de tien duitse burgers eigenaar van een orgaandonor kaart. De Cijfers van de DNB blijkt dat in totaal slechts 14 procent van de Duitsers te houden in het schrijven van hun wens voor orgaandonatie na hun dood. Meer dan 40 procent heeft geen oordeel geven de tijd van uw leven. Zo veel mensen geven een beslissing uit handen, en laat veel rouwende familieleden niet in staat het hoofd te bieden. In 2012, de transplantatie wet werd uitgebreid. De zorgverzekeraars en artsen moeten vragen sindsdien zijn alle personen van 16 jaar en ouder regelmatig over de kwestie van orgaandonatie denken. Echter, sterven elke dag in Duitsland, net als voorheen, aan drie mensen, tijdens het wachten voor een nieuw Orgel. Zo ver is, kan de maatregel niet worden doorgevoerd. Hoewel een Forsa-onderzoek in opdracht van de zorgverzekeraar DAK is in 2011 71 procent van de Duitsers zou bereid zijn om te doneren van een Orgaan. Waarom dalen de Aantallen donaties tot nu toe in de kelder?

Een andere reden voor het ontbreken van de donaties in Duitsland is door veel deskundigen beschouwd als de geïdentificeerde: In het jaar 2012 – een jaar na het Forsa-enquête, werd Duitsland opgeschrikt door de orgaandonatie schandaal. Ten eerste, werden gevonden in de Uni-Klinik in Göttingen, en ten slotte, in veel andere ziekenhuizen in Duitsland, massale onregelmatigheden in de verdeling van de gedoneerde organen. Rainer Hess, voormalig Voorzitter van de DNB ziet dit als een grote onzekerheid. De Voorzitter van de Eurotransplant Bruno Meiser, echter, zei dat het niet de groeiende scepsis in de bevolking voor de daling van de orgaandonatie, maar te ondertekenen, veeleer tot een verminderde bereidheid van Artsen om potentiële donoren om de DSO.

De expert zegt

In een expert-interview met de transplantatie chirurg en Voorzitter van de duitse Stichting voor orgaantransplantatie Prof. dr. Günter Kirste praxisvita.de bent u onderworpen aan alle van de belangrijkste vragen op het onderwerp van orgaandonatie in Duitsland.

Hoe krijg ik de organ donor card?

Van Uw Verzekering. U kunt downloaden, maar ook online of in apotheken, ziekenhuizen en de artsen op te halen.

Wat gebeurt er als ik negeer de Brief?

Niets. Het Verzenden wordt voornamelijk gebruikt om burgers te informeren over Orgaan-en weefsel donatie.

Toegestaan om beslissingen te maken voor mijn kinderen?

Ja, vanaf de leeftijd van 16. In het geval van nood de ouders van een orgaandonatie moet akkoord gaan echter nog steeds.

Wat organen kunt doneren?

Nier -, hart -, lever -, long -, dunne darm, alvleesklier en weefsels kunnen worden gedoneerd na hersendood.

Hoe, precies, de dood van de hersenen is gedefinieerd, hoe wordt deze bepaald?

Orgaandonatie is alleen als twee Artsen bevestigen hersendood onafhankelijk van elkaar. Elk brein activiteit moet worden uitgesloten. De hersenstam, evenals de Grote en kleine hersenen zijn beschadigd onherstelbaar. Het hart en de bloedsomloop functies kunnen alleen worden verkregen van machines kunstmatig.

Wat is precies de duitse Stichting voor orgaantransplantatie (DSO)?

We zijn op het coördinatieorgaan voor de post-mortem orgaandonatie. De DSO, vergezeld in de acute situatie, alle processen en procedures van de transplantatie. Van de mededeling van een potentiële donor in een ziekenhuis tot het moment van Aflevering van de organen aan de transplantatie centra.

De belangrijkste wijzigingen in de wet, volgens de orgaandonatie schandaal

Als reactie op de kennis van de orgaandonatie schandaal in 2012, de transplantatie was het aanscherpen van de wet. Praxisvita.de heeft samengevat voor u de belangrijkste wijzigingen.

Transplantatie Vertegenwoordiger:

In elk ziekenhuis, in welke organen worden genomen, er moet een transplantatie vertegenwoordiger. Haar taak is de coördinatie van het volledige proces van orgaandonatie. Hij is ervoor te zorgen dat de geldende kwaliteits-en veiligheidsnormen worden nageleefd.

Meer bevoegdheden voor de Toezichthoudende instanties:

Alle betrokken partijen – ziekenhuizen, de duitse Stichting voor orgaandonatie en Eurotransplant zijn verplicht, alle documentatie van de Controle-en verificatie-Commissie van de Federale kamer van artsen. Te moeilijk omwille van de transparantie en onregelmatigheden.

Onaangekondigde Inspecties:

Alle transplantatie centra moeten verwachten dat in de toekomst, op elk moment, onaangekondigde controles worden uitgevoerd. Een voorbeeld is gecontroleerd, indien aan alle vereisten is voldaan.

Zes-Ogen-Principe:

Om manipulatie onmogelijk, beslist niet alleen de interdisciplinaire transplantatie Team over de opname van de Getroffen op de wachtlijst. Het is ook een onafhankelijke arts te worden, heeft niets te maken met de transplantatie.

Het ontbreken van prikkels om te voorkomen dat:

Zo ver, er waren overeenkomsten in ziekenhuizen, dat de Artsen een Bonus als ze uitgevoerd hebben een aantal transplantaties. Deze financiële stimulansen moet bieden voor de ondersteuning van de klinieken.

Hamburg-harburg, 12

Geef een reactie