Je leven beter! U zult dus gezond oud

Gesund alt werden
Gezond alt is geen kunst. Je moet alleen maar een paar basis regels befolgenAlt niet iedereen wil dat oude maar, zoals het gezegde gaat. Iedereen wil gezond te blijven, zo lang mogelijk, niemand wil zijn op het te nemen, broos, vergeetachtig, hulpeloos. Maar we hebben enorm geluk, de kansen zijn momenteel zo goed als nooit.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat mensen langzamer leeftijd. Bereiken We meer jaren van het leven in een relatief goede Conditie. Er zijn verschillende redenen voor. De moderne geneeskunde is het maken van enorme vooruitgang. Contant geld betaald voor screening en betere diagnostische mogelijkheden van ziekten, vaak in een vroeg stadium. De voorheen meest dodelijke ziekten zoals kanker, een beroerte en een hartaanval hebben verloren hun angsten, zijn er zeer effectieve therapieën, die zelfs kan leiden tot volledige genezing.

Onze cellen kunnen worden 120 jaar oud

Een andere belangrijke reden is onze ideale omstandigheden in het leven. We kunnen selecteren, bijvoorbeeld, hoe gezond we willen eten – het aanbod is in tegenstelling tot vroegere tijden, enorm. We hebben de luxe van veel vrije tijd, en steeds meer gebruik maken van het rijden over de sport of voor het behoud van een ontspannende Hobby. Ook de Hygiëne was nooit beter. Dit alles leidt tot een stijging van de levensverwachting: Het aantal 100-Jaar-oude gestaag toeneemt.

En medische zeker nog meer in! Wetenschappers zijn het erover eens: Onze cellen kunnen maximaal 120 jaar. Dan luister je eindelijk te delen. Wat zeker is, is dat Hoe oud we ook zijn en hoe lang we gezond te blijven, hebben we voor een groot deel nog in de Hand. Terwijl het genoom speelt een belangrijke rol, maar ons dagelijks gedrag bepaald worden ongeveer 50 procent van onze levensverwachting. Dit betekent: Iedereen kan zichzelf vernieuwen, de mogelijkheid om delen van de cellen en dus zijn leven – nog steeds een goed stuk. Wij hebben de belangrijkste tips voor u.

Beweging is de beste medicijn

Onderzoekers van het cancer Institute van de Harvard Universiteit in de VS ontdekt: Wie gaat er dagelijks een wandeling van 30 minuten, wint tegen absolute beweging moffels gemiddelde van 3,4 jaar van het leven. 7,5 uur bewegen per week, ook 4,5 jaar. Het is belangrijk dat je veel in de frisse lucht, bijvoorbeeld in de lunchpauze of voor een wandeling rond het Blok in de avond.

Ideale aanvulling: Laat uw spieren spelen. Die bocht per week voor ongeveer 30 minuten krachttraining, knie pushups, of Oefeningen met de Thera-Band macht, is na drie maanden biologisch jonger dan voorheen.

Voldoende slaap

In de nacht, cellen worden gerepareerd, nieuwe groeien, het immuunsysteem draait op volle snelheid. Wanneer u goed slapen verlaagt het risico van een beroerte en een hartaanval. Ideaal zeven tot acht uur per nacht. Zo slaapt u op een gezonde manier: in de Avond, makkelijk te eten – dit ontlast de maag en darmen. Als de spijsvertering tot rust komt, het lichaam te herscheppen.

Vaste tijden te houden aan: het lichaam heeft Het ritme te herstellen. U altijd op de dezelfde tijd naar bed. De slaapkamer moet koel (15 – 18 graden) en donker.

Rust houdt je jong

De dagelijkse Stress in werk en gezin is meestal niet zo eenvoudig te verminderen. Maar je kunt leren om beter met de eisen van de deal. Rituelen – je Denkt dat de tijd aan jezelf, neem elke dag een time-out. U, wat u het leukst om te doen, bijvoorbeeld een bad of een koptelefoon luisteren naar uw favoriete muziek.

Oefeningen om je te ontspannen aan uw Gezonde Hobby. Studies tonen aan dat Tai Chi, Qigong en Yoga te kalmeren de ziel, het activeren van de innerlijke helende krachten. Instructies zijn beschikbaar in boeken en Dvd ‘ s.

Hoe meer fruit, hoe gezonder

Evenwichtige voeding is naast beweging, de belangrijkste preventie tegen ziekten zoals kanker, Diabetes en hart-attack. De vuistregels: Neem dagelijks vijf porties (een handvol) van groenten en fruit, ideaal, in een verhouding van 4:1. De gezondste groenten: kool, uien, wortelen, venkel, en soja. In het geval van fruit op het suikergehalte van Appels, veel van de vitale stoffen.

Kant en klaar maaltijden, frisdranken, gehydrogeneerde vetten, vlees en snoep moeten worden zeldzaam op het etiket. Gebruik van zout met mate.

Je eet één keer per week vette vis (zalm, makreel, haring), en gebruik het in de keuken -, koolzaad -, Lijnzaad-of olijfolie. U knabbelen op elke dag, een paar noten, ideaal walnoten.

Wat behoort

Het cultiveren van vriendschap eenlingen hebben een lagere levensverwachting dan gezellige mensen, vonden de onderzoekers. Goede vrienden, versterken het immuunsysteem en verminderen het risico op een hartaanval en dementie.

Geluk in de liefde – partnerschap is een belangrijke voorwaarde voor een hoge leeftijd, maar alleen als het Echtpaar is blij met elkaar. Studies tonen aan dat een liefdeloze relatie verkort de levensverwachting.

Een snuifje van pessimisme – optimisten de neiging om te worden onzorgvuldig. Je drinkt te veel, rijden vaak hoog-risico-Sport, en vergeet voor een preventief onderzoek. Wie verwacht glitches, leeft langer.

Verveeld Te weinig of niet veeleisend taken kunnen je ziek maken en verkort de levensduur. Die vindt dat in de Baan, geen vervulling, actief moet zijn in de vrije tijd.

Geef een reactie