Invasie van de moordenaar teken

Zecke
In Duitsland, het teken voor het overbrengen van gevaarlijke ziekten te TBE brede, meer ausDas Robert-Koch-Institut (RKI), heeft bekendgemaakt een nieuwe kaart van de risicogebieden voor TBE. Op dit moment drie provincies.

Het aantal risicogebieden voor tick-borne tick-borne encephalitis is toegenomen. Het Robert Koch Instituut bekendgemaakt op woensdag in het Epidemiologisch Bulletin. In tegenstelling tot het voorgaande jaar, drie provincies zijn toegevoegd: de stedelijke rechtbank, de wijk Ostallgäu (zowel in Beieren) evenals de Ostthüringer Kreis Greiz. Dus het totale aantal risico-groeiende gebieden in Duitsland, 145.

Een bijzonder risico: zuid-Duitsland

Een cirkel wordt beschouwd als een risico gebied, als in een periode van vijf jaar in de wijk of de Regio in meer dan één geval per 100.000 inwoners opgetreden. Als een hoog risico op gevaar brengen van de deelstaten Baden-Württemberg en Beieren, in het Zuiden van Hessen, evenals het Zuid-Oosten van Thüringen van toepassing. Er is een risico van TBE-infectie bovendien voor Centrale Hessen (LK Marburg-Biedenkopf), voor het Saarland (Saar-Pfalz-Kreis), voor de deelstaat Rijnland-Palts (LK Birkenfeld), en aangezien 2014 ook voor Saksen (LK Vogtlandkreis).

Hoewel het aantal risico-gebieden is toegenomen, het aantal ziekten veroorzaakt door een tekenbeet met de verwekker van tick-borne encephalitis in het jaar 2014. Dus, landelijk, 265 gevallen werden gemeld, de meeste van hen in Beieren (123) en Baden-Württemberg (69). Dit komt overeen met een daling van 37 procent. Het aantal landelijke TBE gevallen varieert afhankelijk van de weersomstandigheden van jaar tot jaar. Ze hebben de neiging om meer te nemen. Er is een duidelijke Trend is er niet, benadrukt Ole-Wichmann, hoofd van de RKI-Afdeling van Impfprävention.

De vaccinatie beschermt tegen infectie

De tick-borne encefalitis veroorzaakt door de TBE-Virus. Het wordt overgedragen door teken voor de mens. In het ergste geval, de ziekte kan leiden tot blijvende schade, zoals verlamming. In de voorkant van een TBE-infectie, een vaccinatie kan beschermen.

Meer tips om te beschermen tegen teken, dat u hier kunt vinden.

Hamburg-harburg, 27. Mei

Geef een reactie