Intussusception – een pijnlijke intestinale invaginatie bij kinderen

Kinderärztin Dr. Nadine Hess: Was Eltern bei Invagination tun müssen
Expert Dr. Hess: het Is bewezen dat de intussusception is uitgevoerd met een klysma met warme zoutoplossing en een bepaalde druk onder echografische controle, die wordt omgezet in veel gevallen, de Invaginatie.Wat is intussusception en hoe kan het zover komen? Hoe kunt u merkbaar? U moet naar het ziekenhuis en hoe is intussusception behandeld?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Het klinische beeld van intussusception, vooral in het geval van zeer jonge kinderen, 80 procent van alle invaginat ionen plaatsvinden in het zesde tot en met twaalfde maand van het leven. Een intussusception is een telescopische stülpung van een darm-sectie naar de andere. Bij kinderen, Vorstülpung van de dikke darm in de dikke darm is de meest voorkomende. Om onbekende redenen, jongens worden beïnvloed ongeveer drie keer vaker dan meisjes. Meest vaak, de intussusception wordt voorafgegaan door een gastro-intestinale infectie, die leidt tot een toename van de intestinale motiliteit (stoelgang), en als gevolg van de Invaginatie. Intussusception kan spontaan optreden. Waarom vooral kleine kinderen worden getroffen, en het op een later tijdstip plaatsvindt, is niet bekend.

Een intussusception is pijnlijk. De kinderen huilen plotseling onverzadigbare, trekken de been, of het maken van zeer stijf. In de tussentijd (bijvoorbeeld wanneer er geen of weinig stoelgang aanwezig is) kan ook optreden klacht-vrije intervallen. Het kan leiden tot braken, een darmobstructie (vanwege de toenemende slijm zwelling van het chyme huid kan niet vervoerd worden), later ook om Muco-bloed bij de ontlasting, de frambozen gelei eruit zal zien en typisch voor deze ziekte

Kind weint wegen schmerzhafter Darmeinstülpung

Een intussusception is pijnlijk. De kinderen huilen plotseling onverzadigbare, trek het been of maken het zeer stijf

Vaak kunt u zich een roll-achtige structuur in de buik. Als de kinderen schreeuwen, is een goede abdominaal onderzoek, maar is meestal onmogelijk. Een – vermeende – intussusception is een zaak voor de (kinder) ziekenhuis. Het is een echografie uitgevoerd moeten worden, wat neerkomt op een intussusception meestal goed. In de x-ray beeld zie je soms de ophoping van Lucht in de voorkant van de intussusception locatie, maar het kan geheel onopvallend.

Wat is de behandeling van een intussusception?

De intussusception is gebleken, zal worden uitgevoerd een klysma met warme zoutoplossing en een bepaalde druk onder echografische controle, die wordt omgezet in veel gevallen, de Invaginatie. Er is ook de mogelijkheid om te proberen een Devagination gebruik van de lucht, de rectale wordt gepompt in de darm. Echter, het percentage complicaties (risico van Perforatie) wordt hier vergeleken met de klysma met een zoutoplossing hoger is, zodat deze methode wordt alleen gebruikt zelden.

Help deze behandelingen en het komt niet tot een spontane Devagination (de intussusception niet zelf oplossen, wat ook niet zo zeldzaam), bediend moeten worden, anders komt de dood van de aangetaste darm sectie, dreigt (door de Invaginatie kan leiden tot het Verbreken van de bloedvaten in de darm, die wordt versterkt door de zwelling nog), en dan kan een perforatie van de Darm.

In het Algemeen, het blijft een Aflevering van intussusception. De kinderen worden gecontroleerd, meestal voor een dag of twee, zoals in het geval van een conservatieve Devagination (d.w.z. niet-operationeel), ongeveer een tiende van alle kinderen lijdt aan een re-intussusception[1].

[1] Navarro O, Dugougeat F, Kornecki Een, Shuckett B, Alton DJ, Daneman Een (2000) De invloed van beeldvorming in het beheer van intussusception door pathologische leiden punten in kinderen. Een review van de 43 gevallen. Pediatr Radiol 30 (9):594-603

Geef een reactie