Intestinale infectie: genezen met een tablet

Eine Frau hält eine Tablette ins Bild
Wat, tot nu toe, een colonoscopie nodig was, en nu een tablet: de Keulse van het geneesmiddel voor de eerste keer in Duitsland, een darmflora-een schenking door het gebruik van de capsules door geführtdie zogenaamde fecale transplantatie, is nu zonder een colonoscopie mogelijk – Keulen-Artsen hebben uitgevoerd de nieuwe procedure voor de eerste keer in Duitsland. Hoe het werkt, kunt u hier vinden.

De darm bacterie Clostridium difficile dragen 10-15 procent van de mensen op de meest kwaad kan het niet. De situatie is anders wanneer de darmflora – de bacteriële beschermende schild van de darm verstoord is door het veelvuldig gebruik van antibiotica. Dan, C. difficile vermenigvuldigt en produceert toxines, die een levensbedreigende diaree ziekte die kan leiden tot. C. difficile is een van de zogenaamde ziekenhuis ziektekiemen, omdat het vaak patiënten zijn besmet tijdens een langdurig verblijf in het ziekenhuis.

Vorige Behandeling: Colonoscopie

De verstoorde darmflora van de Getroffen produceren, is er de mogelijkheid voor enige tijd, de ontlasting van de transplantatie. De stoelgang van een gezonde donor wordt opgelost in een zoutoplossing, de bacteriën worden gefilterd en in de context van een colonoscopie in de darm van de patiënt is overgedragen. De intestinale sonde en het Verwerken en Beheren van de donor flora hebben voor het volgen van een strikte volgorde, waardoor de procedure is zeer tijdrovend. Bovendien, sommige patiënten zijn in zo ‘ n slechte toestand, dat de Plaats van de sonde in een korte verdoving is een zeker risico van de Behandeling, zegt Dr. Maria J. G. T. Vehreschild van het Universitair ziekenhuis van Keulen.

Haar en haar Team is nu gelukt voor de eerste keer in Duitsland, twee patiënten de darmflora van gezonde donoren in de vorm van capsules te beheren.

Dus, de darmflora komt in de capsule

Allereerst een geschikt darmflora van de donor moet worden vastgesteld. Zowel gerelateerde als van buitenlandse donor in kwestie. We moeten uitsluiten van tevoren een breed scala van infecties, vergelijkbaar met een bloeddonatie. Zo voorkomen we mogelijke besmetting in het kader van de Transplantatie, Vehreschild.

De geschonken darmflora wordt verdund met een zoutoplossing. Dan de deskundigen te isoleren van de bacteriën van de darmflora op een multi-level filtering proces, om te zetten in de capsules. De capsules zijn niet onmiddellijk gebruikt, Glycerol werd toegevoegd – deze stof voorkomt dat de die-off van bacteriën tijdens het vriesproces en maakt een snelle ontdooien binnen een paar minuten, voordat u. Op deze manier kunnen de capsules worden opgeslagen voor meerdere maanden, maar in de zeer korte termijn. Als poliklinische behandelingen zijn ook denkbaar, legt Vehreschild.

De eerste beschrijving van de darmflora transmissie op Basis van capsules zijn al gepubliceerd is in het afgelopen jaar door een Amerikaanse groep onderzoekers. Eerder, patiënten hadden in Duitsland, maar geen toegang tot deze behandeling, omdat het niet is aangeboden door de duitse klinieken.

Het Team van het Universitair ziekenhuis van Keulen heeft de darmflora capsules, tot nu toe, alleen voor de behandeling van infecties met C. difficile. De twee patiënten klacht zijn momenteel gratis. Het Team wil nu onderzoeken of andere mogelijkheden van de toepassing.

Hamburg, 4. Maart

Geef een reactie