Internet verslaving: als de Computer is ingeschakeld risico

Gefahr Computer-Sucht
Die privé meer dan 35 uur per week op het Internet, wordt beschouwd als verslaafd aan de fascinatie van de Computer: meer en meer Duitsers beschouwd als internet – en computer spel verslavend. De therapeut Wolfgang Bergmann vertelt over de gevaren van een onder-gewaardeerd afhankelijkheid.

Meer dan 80 % van alle gezinnen in Duitsland hebben een Computer met een enorme game-assortiment – volgens de enquêtes voor ouders als voor kinderen, hobby nr 1. Wanneer zij spreken van de fascinatie van het Internet, als van de Verslaving, de Heer Bergmann?

Als iemand beweegt meer dan 35 uur per week op het Internet, het is geclassificeerd als verslavend – momenteel rond de 1,5 miljoen Duitsers. En een studie van de Humboldt-Universiteit, tien procent van het netwerk van jonge mensen op de drempel van een Verslaving.

Waarom was het onderschatten van de risico zo lang?

Omdat de grens tussen fascinatie en verslaving met Online Verslaving zijn vloeiend. En omdat alleen vandaag onderzoeksresultaten beschikbaar zijn, wordt de alarmerende gevolgen van overmatig gebruik van de computer om het document van ons leven.

Bijvoorbeeld?

Onze hersenen aan het veranderen is. Als gevolg van het frequente gebruik van de computer, de zenuw geactiveerd planken celdelingen worden steeds meer bestraat en met succes gestabiliseerd. Het is een zeer snelle intelligence, met een grote reactie ontwikkelt activa.

In het computertijdperk, het is niet de slechtste intelligence.

Maar het ontwikkelt ten koste van de gebieden van de hersenen die minder actief zijn. Onze hersenen is, hoe we het gebruiken. Het eenzijdig gebruik, hoe makkelijker het is opgebouwd.

Wat is links op de baan?

De taal van centrum krimpen, onze waarneming en het gevoel van de wereld aan het veranderen. Mindfulness en zorg, uitvoeren van de gecompliceerde onderlinge verbindingen in de hersenen, zijn verloren. Evenzo, empathie en nieuwsgierigheid. Al wat ons maakt tot sociale wezens. Op het Moment dat we kunnen omgaan met een computer dan met mensen. Een voorwaarde van het huwelijk en familie drama ‘ s geprogrammeerd.

Maar de TV niet in gevaar brengt ons sociale leven?

Niet in de maat. Voor de TV zit je meestal praten over dit en dat, televisie kan worden ervaren nog steeds van elkaar – op de Computer. Hij beweerde de speler een totaal hebben van: Ofwel je bent binnen of buiten.

Van de computer worden beïnvloed, worden alleen de jonge, of een verslaving?

Fout. Een derde van de Internet-verslaafden zijn vrouwen tussen de 30 en 45 jaar die zich probeert te vinden in de Internet kennissen, ongeveer 20 procent van de verslaafden zijn mannen op zoek op het net, video chat met strippers, vijf procent op het Internet voortdurend op koopjesjacht. Overal hetzelfde gevoel van het hebben van materiële dingen als de Online ontwikkelt Spelen, waarin meer en meer vaders in de grenzeloze fantasie werelden om te zinken in, je weet wel, zo fascinerend als hun echte leven.

Wat verklaart deze fascinatie?

Het is een wereld van onbegrensde mogelijkheden, van die mensen die altijd hebben gedroomd van. En het is snel geluk, gefascineerd: de vervulling van hun wensen door het indrukken van een knop. Waar is het ervaren?

Het Internet als een substituut voor geluk?

Verslaving is nooit iets anders dan de zoektocht naar een vervanger geluk, een kruk in het Leven. Indien het Verzoek voor de aankoop door de kunstmatige spel, of de erotische werelden over elkaar heen gelegd op het emotionele leven van de Betrokken persoon uit het echte leven van de familie, ouders of partners. School en werk zijn verwaarloosd, ze nemen geen tijd meer voor vrienden en voedsel rituelen. Een teken van Verslaving.

Weg dan moet de Computer?

Dit is riskant. Omdat vaak een Depressie of een andere psychische stoornissen, achter een pathologische gebruik van de computer, dat is waarom ik altijd adviseren om een therapie. Ook de één van Gabriele Farke aan het begin van het jaar, een Organisatie die is opgericht door HSO (self-help voor de online verslaafden) wordt aanbevolen.

Maar in het geval van kinderen en jongeren, ouders moeten in staat zijn om te helpen?

Natuurlijk, de ouders te helpen met hun steun, voor uw aandacht en uw liefde. De belangrijkste help is om te erkennen het Probleem en aan te pakken. Zo ver is, kan het nog steeds een van de Verslaving geholpen.

Geef een reactie