In 15 jaar, geen AIDS, meer?

AIDS-Schleife
Sinds 1988 op 1. December, wereld AIDS dag begangenZum wereld Aids dag trekt de VN-balans op: Hoe ver de wereldwijde strijd tegen de ziekte is gevorderd? De hoop van de expert: HIV en Aids tegen 2030 uit te roeien. Maar er zijn nog een inhaalslag te doen – in het bijzonder met betrekking tot de distributie van medische zorg.

Op wereld Aids dag, de Anti-AIDS-programma van de Verenigde Naties (UNAIDS) heeft gerapporteerd veel van het goede nieuws: meer en meer mensen ontvangen levensreddende behandeling, is minder en minder om te sterven aan de gevolgen van het HI-Virus.

We hebben de prijs verlaagd van drugs door 15 miljoen mensen in behandeling, kunnen we verwachten dat een nieuwe Generatie vrij van HIV, aldus UNAIDS-Directeur Michel Sidibé.

In de strijd tegen AIDS hebben bereikt in de afgelopen jaren een beslissende stap voorwaarts. 2014 had 41 procent van de mensen hebben toegang tot een therapie – een verdubbeling ten opzichte van 2010. Volgens Sidibé, het aantal mensen in behandeling duplicaten zich elke vijf jaar. Volgens de VN-experts, zodat er een grote doelstelling kan worden verwezenlijkt: de bestrijding van HIV en AIDS tegen 2030.

Uitdagingen in de strijd tegen AIDS

Wat moet er nu gebeuren is een daling in de strijd tegen de ziekte, waarschuwt Sidibé: De strijd is nog niet voorbij. Als we niet stoppen, als we gaan verder op de weg, zullen we ervaren een terugval.

Er zijn vele inspanningen nog nodig zijn om te helpen degenen die profiteren van de positieve ontwikkelingen tot nu toe. Zo ‘ n 22 miljoen Besmet zijn nog steeds zonder behandeling.

Bepaalde delen van de wereld worden getroffen door de medische zorg – zoals in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waar ongeveer 14 procent van de Geïnfecteerde worden in de behandeling.

Een verdere uitdaging in de strijd tegen de ziekte, is het vroegtijdig opsporen: Volgens de VN ongeveer 17 miljoen mensen dragen het Virus zonder het te weten. Maatregelen zoals de verdeling van zelf-tests in medisch achtergestelde gebieden te ondervangen dit Probleem.

Hier leert u: waar in Duitsland mag een HIV-Test.

Hamburg, 1. December

Geef een reactie