Implantaat uit de 3D-printer bewaart de levens van kinderen

Baby und Mutter überglücklich
AMERIKAANSE artsen hebben nu een methode ontwikkeld om te slaan kleine kinderen met een levensbedreigende respiratoire aandoeningen worden baby ‘ s geboren met een ernstige Tracheomalazie om de wereld, kan niet zelfstandig ademen. Dankzij de zelf-geprinte delen om te overleven. Wat zijn de medische innovaties van de 3D-printer is ook mogelijk.

De reden voor de luchtwegen van de baby ‘ s: uw luchtpijp is te zacht en te instabiel. Afhankelijk van de Ernst van de ziekte, je kan alleen overleven door de intensieve medische behandeling is noodzakelijk, kunstmatige ventilatie, intraveneuze voeding en in sommige gevallen zelfs een sedatie, waarin de functie van het Centrale zenuwstelsel door sedativa is verminderd. Na een paar jaar, de Luchtwegen van het kind zijn gestabiliseerd door de therapie weer.

Innovatie helpt drie kleine kinderen

Amerikaanse onderzoekers hebben nu een methode ontwikkeld die kunnen vergemakkelijken Tracheomalazie effect op het leven van kinderen. Met behulp van een 3D-printer, zetten ze een plastic steiger voor de lucht-buis, op de millimeter nauwkeurig naar de anatomie van het betreffende kind past. Drie kinderen in de leeftijd van drie, vijf en 16 maanden, de artsen in implantaten en vast aan de buitenzijde van de binnenband op een zodanige wijze dat zij steun verzwakte Organen van de luchtwegen. Alle drie de onderwerpen ervaren ernstige Tracheomalazie en in gevaar van hun leven.

Een uitdaging in de ontwikkeling van de ondersteuning korsetten voor de luchtwegen, het feit dat de luchtpijp van kinderen is nog in de groei was voor de wetenschappers. Maar ze slaagden erin, de implantaten en het zo maken dat u kunt de luchtwegen van de ruimte om te Groeien en vrijwel groeien. Het kind beter is, hoeft niet te worden verwijderd van het implantaat: De artsen gebruikt plastic wordt afgebroken met de tijd door het lichaam.

Drie jaar na de eerste implantatie van de drie kleine onderwerpen goed – u hoeft alleen te worden van de ademhaling, de kunstmatige voeding en sedatie noodzakelijk zijn. Een van de kinderen, het implantaat begint op te lossen.

Geneeskunde: De 3D-printer kan ook

De 3D printer is al gevonden in andere gebieden van zijn pad in de geneeskunde. Het grote voordeel: Het is individueel op maat voor patiënten, dat betekent met behulp van de delen voor het menselijk lichaam precies aan de anatomie van de patiënt op de stemmen. Voor deze en gemaakt van een 3D-computermodel van het vervangen deel van je lichaam, die vervolgens wordt afgedrukt in lagen, de afzonderlijke lagen zijn zo dun dat ze opnieuw in de kleinste Details trouw aan het origineel. Als materialen, diverse kunststoffen, plastic, gips, mengsels of metalen kunnen worden gebruikt.

Medische toepassingen van de 3D-printer

  • Kunstgebit
  • Wervel-implantaten
  • Vinger-hand-prothesen
  • Gezichtsreconstructie

In de toekomst, Artsen hopen op de mogelijkheid van het kraakbeen te artritis cure-patiënten. Zelfs de kunstmatige creatie van organen op deze manier, de wetenschap in het achterhoofd.

Hamburg, 4. Mei

Geef een reactie