Ik ben verlamd – klimmen, maar nog steeds, steile wanden

Gelähmte Frau im Rollstuhl
De verlamming is voor Silvia P. geen reden op te geven Silvia P. (34) zit sinds haar jeugd, in een rolstoel. Ze had geen reden om te wanhopen, want ondanks een verlamming blijkt een hoge mate van moed, energie en de vreugde van het leven. Hoe ze erin slaagt om meester zelfs de moeilijkste uitdagingen aan te gaan en te komen met hun zelf gebouwde apparatuur, hoge, leren hier.

Als Silvia P. (34) beklimmingen, het ziet er op het eerste gezicht heel eenvoudig: soepele, krachtige bewegingen, waarmee u het veroveren van de steilste wanden. Alleen wie goed kijkt, beseft dat ze een handicap heeft. Plaats de voeten onafhankelijk van elkaar, en betrekt hen bij elke draai met de Hand aan een riem op haar been en trekt het hoog.

Sinds de leeftijd van 16. De leeftijd van de vrouw zitten van Saarbrücken in een rolstoel. Reden: een tekenbeet en een zeldzame genetische aandoening die werd veroorzaakt door de ziekte van Lyme.

Anderen misschien niet op het hard – maar Silvia: ik heb altijd al een positief persoon, en het Grootste ding dat me hielp was de Sport.

Ondanks een verlamming actief

Duik wil gaan, maakt regelmatig lange-halter-training. Twee jaar geleden kwam ze met het idee om het te proberen met het Klimmen in de steile wand. Eerste van alles, Silvia uitgeoefend tegen de muren van kunstmatige rots, dan trokken. Voordeel voor uw de rolstoel tot een sterkere armen. De Klim is een stuk vrijheid terug tot haar: ik hou van om in de natuur. En ik kan klimmen zonder al te veel hulpmiddelen. De bandjes op mijn poten van hond en kat lijnen. Veel lachen, maar voor het beetje geld dat ik heb om mijn apparatuur.

Samen met je klimpartner Bernd Eichenseer (38), bijvoorbeeld op het ongeluk van de rotsen in het hele Saarland rotsachtige pad (Saarland).

Volle kracht ook met verlamming

Alleen met de kracht van haar armen, ze trekt haar 52 kg lichaamsgewicht omhoog. Uw gevoelloze benen en voeten nodig is ze te vinden op de berg. Voor een kort Moment van je ledematen en houd de spanning, quasi-een voordeel van de spastische verlamming.

Wat het maakt, zelfs voor de meest goed getrainde atleten zonder handicap zou ondenkbaar zijn. Silvia P. heeft geen angst om op te hangen op een steile rotswand en de herfst? Waarom zou ik? Ik ben een back-up gemaakt en ik kon niet meer dan de benen op de chrammen, maar dat is alles.

De jonge vrouw maakt een gedoe. Anderen enthousiast over haar. Haar vriend Peter (53), ze is al een paar maanden: Silvia is een positief persoon – het is besmettelijk.

De maatschappelijk werker werkt in de Afdeling gezondheid van Saarbrücken. Naast Silvia vrijwilligers als een handicap ambtenaar van de stad. U stations voor bijvoorbeeld architecten en haken wanneer de deuren zijn te smal, als in plaats van een hellingbaan en een trap zal worden gebouwd. Ik wens dat de absolute toegankelijkheid. Mensen met een handicap nodig hebben om elke dag met deze kleine hindernissen van het dagelijks leven gedaan. Vaak is het bewustzijn ontbreekt, de persoon die belast is. Voor dat ik zal blijven vechten.

Geef een reactie