Ik ben niet stout zijn, ik ben autistisch

Opdringerige Gerammel, Kloppen en geluid, verwoed veranderende beelden: Deze Video toont noch een Ghost train is nog steeds een actie film. Het toont een normale wandeling in een winkelcentrum – vanuit het oogpunt van een autistische jongen.

Kun je het tot het einde? (Houdt het omhoog naar het einde?) Dus de Video van de Britse National Autistic Society, die al geklikt meer dan een Miljoen keer. Wat heeft doorstaan, wordt de kijker hier, een en een halve minuut van de normale dagelijkse wereld, gezien door de ogen van een autistische jongen die op een shopping trip met zijn moeder.

Vallende munten, glinsterende ballonnen, een vers toegepast parfum sample – talloze prikkels om hem voortdurend en er is geen Ontkomen aan. Waar hij op zoek is, is het luide, hectische en Opdringerige kleurrijk.

Net als veel andere mensen in het autisme spectrum, de Jongen in de Video heeft een aantal problemen uit de vloed van beelden, geluiden en geuren te filteren uit de relevante informatie voor hem in de bergen. Terwijl de niet-autistische mensen verbergen het onnodige bedels gemakkelijk, hij duurt allemaal even waar zijn. Het gevolg van deze Overstimulatie. En het ondergaan vordert steeds meer en meer moeilijk.

Te veel informatie

Met de tijd, meer en meer prikkels op te stapelen en als gevolg van de Jongen wordt gevoeliger voor geluiden en beelden. Autistische mensen spreken in dergelijke situaties van Overbelasting, een zintuiglijke Overbelasting.

De Jongen probeerde zich af te tellen hardop. Maar op een gegeven moment niet meer te werken en de Overprikkeling is overweldigend. Zoals in het geval van een klep die niet langer bestand tegen de druk, het gaat om de uitbarsting, een zogenaamde Meltdown. Sub-kritische en geïrriteerd Blikken van voorbijgangers en het geschreeuw van de Jongen en probeert los te maken van zijn moeder en weg te lopen. Voor buitenstaanders lijkt dat een driftbui van een opstandige jongen, maar in waarheid is het heel gewoon een ontsnappen aan een ondraaglijke situatie. Ik ben niet stout zijn, ik ben autistisch. En ik ben gewoon heel veel informatie, legt hij uit.

Mensen met autisme nodig rustige zones

De Video laat zien hoe veel autistische mensen de wereld waarnemen: een luid en hectisch. In de drukke, babbelen en stoer om te stoppen met de buitenwereld, is vermoeiend. Dat is de reden waarom rustige zones zijn met name belangrijk voor u: thuis, op het (ongestoord) op de werkplek, maar ook een man die geeft u zekerheid. Veel autistische mensen hebben minder problemen, de alledaagse chaos te leveren, wanneer een bepaalde vertrouwd Persoon, bijvoorbeeld de Partner, is met hen. Er is een Overbelasting, is het belangrijk dat de persoon kan snel verlaten van de Situatie – vanuit de kamer naar buiten te gaan of in een rustige kamer – dus een ineenstorting te voorkomen.

Hamburg-harburg, 5

Geef een reactie