Honing, zet de TV harder!

Ältere Frau trägt Hörgerät
Vandaag de dag, niemand heeft om te leven met een gehoorverlies. Hoortoestellen of implantaten te helpen de Getroffen mensen te hören14 miljoen Duitsers zijn slechthorend. Vele weten niet eens. Echter, kunt u worden geholpen met bewezen therapieën. Dus alles wat je krijgt.

Ten eerste, kan het nauwelijks worden opgemerkt. Soms, Helmut R. (65) vroeg, als de hele familie op de koffie tafel: wat is dat, wat zeg je? Maar op een gegeven moment zijn vrouw merkte dat hij altijd leek te luisteren naar meer vaak goed en fout beantwoorde vragen. Toen hij vroeg hem herhaaldelijk om het instellen van de TV, en duwde haar man: Laten we het er op je oren!

Diagnose Van Doofheid

Diagnose: Doofheid! Van zo ‘ n 14 miljoen mensen zijn getroffen in Duitsland. Vooral Ouderen, hebben in de ware zin van het woord, vaak het gevoel: ik kan het niet horen! Maar in de tussentijd zijn meer en meer jonge mensen zijn moeilijk te horen. De schuld van de geluidshinder veroorzaakt door luide muziek in de Disco is, van de headset of door machines in de werkplaats. Daarnaast, ontsteking, acute met een gehoorverlies of een Tumor kan invloed hebben op het oor.

Velen vermoeden niets van je Probleem, anderen uit de weg te gaan naar de keel, neus en oor arts voor de angst van de diagnose. Terwijl gehoorverlies grenzen ernstig de kwaliteit van het leven. Die kan niet meer zeggen, want veel gaat langs hem heen, kunt u problemen in de samenwerking en in het beroep.

Twee vormen van gehoorverlies

Er zijn twee vormen van gehoorverlies: Belemmeren stoornissen of stoornissen in het Buiten-of middenoor de geleiding van de geluidsgolven, hoor Beïnvloed hoge en lage tonen, als je hard genoeg. U kunt volgen gesprekken, maar het is goed. Medicijnen of een operatie, bijvoorbeeld, één van de ossicles is vervangen, kan het herstel van het gehoor dan de meeste.

Het orgaan van Corti met de haarcellen beschadigd in het oor te veranderen, het gaat om de leeftijd – en lawaai-geïnduceerd gehoorverlies. De achtergrond geluiden worden gezien als storend, taal is altijd gezien als slechte. Hier, moderne hoortoestellen kunnen helpen. Je gaat zitten achter het oor en zijn verbonden door een kleine slang met een apparaat in de gehoorgang. Of ze verdwijnen vrijwel onzichtbaar in het oor of in het oor.

Vandaag de dag, iedereen kan iets doen over gehoorverlies

De betrokkene niet kunnen omgaan met een hoortoestel, bijvoorbeeld door herhaalde ontstekingen, of de geavanceerde verlies van het gehoor kan worden geïmplanteerd in de apparatuur geheel of gedeeltelijk. In het geval van het geluid brug (geluid brug), de gehoorgang open. Op de hoofdhuid, een ronde processor met een microfoon en elektronica, die signalen naar het geïmplanteerde deel van het stuk zit.

In het geval van ernstig slechthorende Artsen gebruik van het cochleair implantaat (CI). Het is de gestoorde functie van het slakkenhuis wordt ervan uitgegaan in het oor (lat.: Slakkenhuis).

Vandaag, bijna niemand meer heeft om te leven met een gehoorverlies, zegt Professor Dr. Thomas Lenarz van de KNO-kliniek en het gehoor centrum van Hannover (HZH), ‘ s werelds grootste CI-centrum in. Hier was het implantaat aan het begin van het jaar, de nieuwe middenoor, de Directe Akoestische cochleaire Simulator (DAC ‘ s), worden gepresenteerd. Deze patiënten horen voor een cochleair implantaat te helpen, want er is maar aan de andere kant is het niet een geschikt hoortoestel. Daarnaast onderzoekers zijn bezig om binnenkort te maken defect haarcellen in het binnenoor door drugs weer functioneel is.

Geef een reactie