Hoeveel water moet ik drinken?

Om voldoende water te drinken, lijkt een remedie voor bijna elke kwaal. Maar is het echt waar? Hoeveel water is echt gezond?

Elke dag tussen de twee en drie liter water, de slogan die waarschijnlijk ieder van ons een schuldig Geweten was in het verleden. Hoe slaagt u erin om zoveel water drinken? U uitgedroogd bent voortdurend, als u niet het weer gedaan?

Zelfs als de fles water is gemuteerd in de Hand, bijna tot een mode-accessoire, er zijn nu duidelijk: Het is niet twee tot drie liter water per dag, zodat onze vloeibare hebben een begroting in evenwicht. We hebben een paar mythen over het onderwerp van water drinken voor je.

Water drinken – mythen en feiten

Het feit is: Ons lichaam bestaat voor bijna 70 procent uit water, een 80-pond persoon heeft iets meer dan 50 liter water in het lichaam. Per dag verlies je ongeveer 2,5 liter vocht, voornamelijk via de faeces, maar ook door middel van zweet en op de adem. Dit betekent echter niet, dat het nodig is om dezelfde hoeveelheid water te drinken. In feite, het duurt al over het eten, bijvoorbeeld fruit, groenten, maar ook vlees en vis, tot 20 procent van de dagelijkse vochtbalans

Ein Glas wird mit Wasser gefüllt

Hoeveel water het lichaam moet op de dag?

Een andere mythe zegt dat je moet vullen het water opslag is altijd goed. Drankje op voorraad werkt niet, echter, omdat het lichaam kunnen alleen kleine hoeveelheden en de Rest gewoon ophoudt te worden. Ideaal 40 ml vocht per kwartier – dus echt allemaal bereikt van de cellen.

Ook de kleur van de urine moet niet gezien worden. Hoewel een donkere urine kan een teken zijn van gebrek aan vocht, maar ook van eten bessen, zoals Rode bieten, blauw of asperges, de urine verkleurd.

Veel drinken helpt tegen de asperge-urine?

Een andere legende, moeten we bloot hier, zegt dat het regelmatig water drinken voorkomt rimpels of geminimaliseerd. Hoewel het waar is dat de huid voldoende vocht te worden vers en elastisch. Dit vocht kan echter beter de huid crèmes. Niet te veel water is ook schadelijk? Ja, maar je moet veel water te drinken om het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Bij zeven tot tien liter vocht per dag, het bloed wordt verdund en de elektrolyt evenwicht raakt uit balans. Het desoriëntatie en nieren dreigde te mislukken. Maar laten we eerlijk zijn, veel water en een normaal persoon in het dagelijks leven drink niet echt.

Gezond water drinken – er is niet een antwoord

Maar wat is juist? Dit kan niet worden beantwoord door de wetenschap (nog) niet definitief. We begrijpen niet volledig, de mate waarin de Hydratatie van onze gezondheid en ons welzijn wordt beïnvloed, zelfs niet de invloed op de absorptie van water in het geval van chronische ziekten, zegt Barry M. Popkin, een voedings-wetenschapper aan de Universiteit van North Carolina in het tijdschrift Nutrition Reviews. Bijna het hele onderzoek over het onderwerp van het water was gericht op specifieke organen, bijvoorbeeld de nieren of de longen. Hele systemen van het lichaam zijn niet altijd volledig onderzocht. Gelukkig, ons lichaam heeft een zeker teken dat toont ons wanneer we moeten dorst voor onze liquid reserves padding:. In dit geval moet u luisteren dus gewoon meer tijd aan zijn lichaam, en in geval van twijfel, houd een glas water te drinken te veel. De duitse vereniging voor voeding beveelt dat, op het moment, één en een half liter water per dag.

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie