Hoe zeezout door het plastic is verontreinigd

Mikroplastik in Meersalz wird es künftig öfter geben
De ontdekking van micro-plastic in de zee zout is steeds een wereldwijd Probleem als de oceanen wereldwijd vervuild met plastic, als de natuur wraak neemt: In een Chinese studie, onderzoekers onderzocht de kwaliteit van zeezout. In de producten getest, vonden zij een groter aandeel van micro-plastic – en nu vrezen voor de gezondheid risico ‘ s.

Ze zijn slechts vijf millimeter in omvang, schade kan berokkenen, overeenkomstig het advies van de deskundigen, maar zowel onze gezondheid en het milieu: plastic deeltjes, zogenaamde micro-plastic plastic tassen en plastic flessen door de ton in de oceaan. Nu, het afval komt terug naar ons: Chinese onderzoekers van het Instituut van Estuariene hebben aangetoond dat een groter aandeel van micro-plastic in de zee zout. Ze publiceerden hun resultaten in het online tijdschrift Environmental Science and Technology.

1.200 plastic deeltjes per pond

Voor hun studie, de wetenschappers bestudeerden 15 variëteiten van zeezout, geëvaporeerd zout en steenzout uit verschillende supermarkten in China. Micro-plastic kunnen worden gedetecteerd in alle soorten Zout, van het aandeel in de zee zout is, echter, bij de hoogste, De onderzoekers vinden in de producten onderzocht circa 1.200 plastic deeltjes per pond. Micro-plastic is door zijn kleine formaat en zijn vermogen om organische verontreinigende stoffen, een gevaar voor levende organismen, Shi Huahong, de hoofdonderzoeker van de studie.

Getest werden voor de studie, alleen Chinese producten, maar veel deskundigen denken dat het een wereldwijd Probleem. Sherri Mason, een onderzoeker van de milieuwetenschappen aan de State University van New York, Fredonia: plastic, er is waarschijnlijk in alle zeeën. Ik denk niet dat het een verschil maakt of je koopt het zeezout in een Chinese of Amerikaanse supermarkt, als u op zoek bent voor plastic deeltjes. Bovendien is China ‘ s werelds grootste producent van Zout wordt geëxporteerd naar de zee zout, dus ze worden ook beïnvloed door andere landen van het Probleem.

Geen richtsnoer in Duitsland

Duitsland heeft geen eigen regeling voor het zout, de duitse voedsel boek verwijst alleen naar de Codex Alimentarius van 2012. In de Europa-brede verzameling van normen voor voedselveiligheid, beschreven zout als een kristallijn product, dat bestaat uit ten minste 97% natriumchloride. Daarnaast is de maximale grenswaarden voor schadelijke stoffen, zoals arseen, koper of lood nodig zijn.

Meersalz ist nicht gesünder als Speisesalz

Hoewel veel recepten bellen tegenwoordig voor zeezout – een Voordeel voor de gezondheid, je hoeft niet

Zeezout is niet gezonder dan keukenzout

Veel Amateur-koks zweren bij, in de tussentijd, zeezout, omdat de smaak is zogenaamd beter en gezonder dan keukenzout. Maar dit is een vergissing: Hoewel meer additieven zoals kalium en Magnesium zijn vastgelopen in zee zout, de bedragen zijn zo minimaal, dat ze spelen voor onze gezondheid, het maakt niet uit. In het algemeen geldt: hoe fijner het zout, De meer natrium chloride is opgenomen. Sinds zee zout is relatief grof-korrelige, is minder natrium chloride. Daarnaast zijn de additieven zeezout maken het meer bitter dan keukenzout.

Voeding experts raden aan dat in plaats van zeezout, maar toch gejodeerd zout. Gezonde Tieners en volwassenen moeten per dag 180 tot 200 microgram Jodium – dit kan alleen een succes worden, om de minste. Het meest getroffen zijn in Duitsland, maar kinderen Van rond de 30 procent last van een tekort aan jodium. De onder-aanbod van Jodium is duurzaam, het kan leiden tot ziekten van de schildklier. Gejodeerd zout is daarom een goede manier om te voorkomen dat een tekort.

Hamburg-harburg, 2. In November

Geef een reactie