Hoe werkt een verstuiking, de diagnose?

In het geval van een verstuiking van een gewricht, een in-diepte gesprek met de arts is de eerste stap van de diagnose. Dit zullen vragen volgens de aard van de klachten en ook navraag doen naar de vraag of een (sport) ongeval wordt voorafgegaan door de exacte volgorde van de gebeurtenissen was.

Vervolgens zal de arts een lichamelijk onderzoek van het aangetaste gewricht. Hij is met scannen, eerst de gezamenlijke druk van de pijn en de beweeglijkheid van het gewricht controleren. Diverse speciale functie tests van het gewricht, waar de banden van het gewricht onder trekspanning in te stellen, meestal een stam van een bepaalde Bands te wijten aan de verstuiking sluiten. Voorbeelden van deze Tests onder anderen, de zogenaamde schuiflade test, drop-down testen, mechanische testen, beweging tests, en de weerstand te testen.

Beeldvormende technieken kunnen worden uitgesloten letsel zoals bij een gescheurde ligamenten

Om er zeker van te zijn raden, of andere aandoeningen, zoals, bijvoorbeeld, een ligament scheurt of letsel aan de benige gezamenlijke structuren uit te sluiten, kan de arts het uitvoeren van verder onderzoek. Dit omvat imaging technieken, zoals een x-ray onderzoek, een echo-onderzoek van de gezamenlijke of magnetic resonance imaging (MRI). In sommige gevallen, een Spiegel (endoscopie) van het gewricht is noodzakelijk om het interieur van het gewricht te beoordelen.

Geef een reactie