Hoe overleef je een blikseminslag?

Gewitter über einer Stadt
Een Onweersbui is een indrukwekkend natuurschouwspel van een afstand. Een evaluatie blijkt dat elke Vierde neer, Getroffen door de bliksem niet rond de twee miljoen bliksem knippert overleefde een jaar in Duitsland. Velen vragen zich af: Wat gebeurt er als één van hen raakt mij? De praktijk Vita legt.

Volgens de gegevens van de Federale bureau voor de statistiek jaarlijks maximaal acht mensen kwamen tussen 1998 en 2013 in zware stormen in Duitsland hebben gedood. De Kans te worden getroffen door de bliksem, is ongeveer één tot en met 6 000 000. Echter, als de statistische kans om te overleven een blikseminslag? De wilde bij het vinden van de juiste arts en privé-docent Dr. Fred Zack van de Universiteit van Rostock. Op het moment van de evaluatie, kwam hij tot de conclusie dat ongeveer 25 procent van de getroffenen niet overleven in de wereld van een bliksemschicht.

Wat gebeurt er in geval van een blikseminslag?

Is een man door de bliksem, door het schieten van ongeveer 10.000 versterkers van zijn lichaam. Een bijzonder sterke strike zenuwen en spieren, omdat ze een hoog vloeibare inhoud en daarom ook slechts een lage elektrische weerstand. In de bliksem kanaal temperaturen van maximaal 30.000 °C kan worden bereikt. Dat het lichaam niet branden van het bij deze temperaturen, direct aan de korte duur van de flits (0.1 milliseconden). De meeste van de huidige verkeersstromen op het oppervlak van de huid.

Wat bepaalt of u het overleven van een blikseminslag?

Of een persoon overleeft een blikseminslag, hangt af van waar hij is genomen: Geen mogelijkheden voor het offer, waar de flitser op de kop slaat. In dit geval, het gaat rechtstreeks naar de hersenen weefsel necrose (afsterven van hersenweefsel), en de respiratoire centrum is geblokkeerd. Een bliksemflits, gevolgd door een stroom door het hart is dodelijk. Betere prognoses, in contrast, de mensen van de bliksem raakt indirect, via telefoonlijnen of bomen. De led-vermogen is veel lager.

Wat de schade aan de gezondheid bij Overlevenden?

Onmiddellijk na een blikseminslag Getroffen last hebben van stoornissen van het bewustzijn en het verlies van geheugen, verlamming, visuele en hoorbare storingen. Met een typische, bliksem-vormige huidlaesie, de zogenaamde lichte berg-flitser figuur.

Deze symptomen duren meestal maar een paar uur. Maar de bliksem is beschadigd het Centrale zenuwstelsel, het kan om te slagen en een leven lang een handicap.

Veel mensen die het hebben overleefd een blikseminslag, en lijden voor een lange tijd daarna mentaal van de ervaring. Dit kan zich uiten in angst stoornissen, depressie, post-traumatische stress-stoornis.

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen een blikseminslag?

Al lang niet meer, het advies is om jezelf in een Onweersbui, Outdoor plat op de grond, omdat dit alleen maar toe de aanval van het oppervlak, die zorgt voor de stroom die via het hart en de dodelijke ritme kan problemen veroorzaken, zegt Dr. Zack. Beter: in de squat, de voeten dicht bij elkaar en de oren met de handen. In huizen, moet u de Ramen en deuren op de storm van de tijd en elektrische apparaten die niet in gebruik zijn. In een auto, het is niet honderd procent zeker. Als een passagier, die je moet aanraken tijdens een Onweersbui, nooit in de vorm van aandelen, in de auto. Daarnaast moet je gaan – want als de bliksem slaat in, het licht zo helder dat een oriëntatie daarna is het nauwelijks mogelijk.

Hamburg-harburg, 19. Mei

Geef een reactie