Hoe kleurenblind zie de wereld

Hoe kleur blinde mensen de wereld? De meeste mensen kunnen zich niet voorstellen. Het willen wijzigen van een Amerikaanse wetenschapper en publiceerde een indrukwekkende beelden uit het oogpunt van kleur blind.

Wat is de kleur van de pen, het past in de T-Shirt aan je broek, is het vlees al? Voor het antwoord op deze alledaagse vragen, hoeven we niet na te denken voor een lange tijd – een blik is genoeg en we weten het. Echter, voor mensen met kleurenblindheid, kan u een van de vele uitdagingen.

Om dit te illustreren, gepubliceerd door Jay Neitz, Hoogleraar oogheelkunde aan de Universiteit van Washington een serie foto ‘ s om te laten zien hoe de wereld is kleur blind eruit ziet.

Wat voor soort vlees is nog rauw? Te herkennen voor een color-blind

Dus de foto ‘ s van te zien met een normale kleurwaarneming – dus het is niet moeilijk te onderscheiden van het rauwe vlees van gekookte

Bunte Stifte aus Sicht von Farbenblinden

U kunt in deze foto ‘ s de rode pinnen? Dit is onmogelijk, zo kleurrijk pennen voor de kleur blinden weer zien

Bunte Kreidestifte

Voor normaal ziende mensen, het is niet een uitdaging om te zoeken naar de afbeelding met de rode pinnen

Wat kleurenblindheid is?

Voor de perceptie van kleur kleur receptoren in het netvlies, de zogenaamde kegeltjes zijn verantwoordelijk. Er zijn drie soorten kegeltjes in color-blind één of meer niet-functioneren daarvan.

Op zijn Website Hoogleraar Neitz kleurenblindheid uitgelegd in het voorbeeld van een TV: uw TV mengen drie verschillende lampjes (rood, groen en blauw) voor de productie van alle kleuren die je herkent. De perceptie van kleur werkt op basis van drie verschillende receptoren (noemen ze rood, groen en blauw) signalen naar je hersenen te sturen – deze informatie wordt gemengd en zie je de verschillende kleuren. Maar wat als uw TV kan produceren geen rood of groen licht? Dit zou vergelijkbaar zijn met wat er gebeurt als iemand kleurenblind is.

Verschillende vormen van kleurenblindheid

Bent u kleurenblind? Vind het uit: ziet u het getal in de cirkel? Indien niet, is dit een verwijzing naar een kleur-deficiëntie, of kleurenblindheid

De term kleurenblindheid verwijst naar een zeldzame aandoening waarbij geen kleuren, maar alleen contrasten kan worden waargenomen. Kleur blinde mensen hebben magen ook, tijdens de dag een zeer beperkte Visie en erg gevoelig voor licht. De reden voor dit is dat de beschadigde kegeltjes voor het Zien in de dag. Voor het Zien bij weinig licht, de zogenaamde staafjes zijn verantwoordelijk. Aangezien deze niet worden beïnvloed in kleur blindheid, kunnen worden Beïnvloed in de schemering en in het donker te zien net zo goed als de andere.

In de volksmond verwijst naar kleurenblindheid, maar het zijn meestal de meer algemene Rood-Groen blindheid, met ongeveer vijf procent van de bevolking lijden aan deze, is het, strikt genomen, niet kleurenblindheid, maar naar de kleur van de visie gebreken. In het geval van een Rood-Groen-blindheid voor de rode of groene licht bevoegde kegels niet werken of hen beiden niet meer werkt. De Professor Neitz gepubliceerde afbeeldingen tonen het oogpunt van een rood-groen-blinde mensen.

Er is een therapie voor kleurenblindheid?

Er is geen behandeling die het repareren kan een kleur blindheid of kleur tekortkoming. Een speciale bril voor Kleur-versterken van blindheid voor het kleur contrast, kan overbrengen naar de Betrokken is, maar geen authentieke Beeld van de werkelijkheid. Volledig kleurenblind is, kan hulp van een bril met donkere lenzen te verlichten de sterke gevoeligheid voor licht.

Hamburg-harburg, 31. Augustus

Geef een reactie