Hoe kan ik mezelf beschermen tegen teken-Encefalitis (TBE)?

Kinderäztin Dr. Nadine Hess erklärt das Risiko einer Frühsommermeningoenzephalitis
Om TBE-expert Dr. Hess: In veel gevallen, zelfs als de patiënten waren ernstig ziek, genezen van de infectie, maar gelukkig zonder gevolgen.Nu in de zomer hoort u een veel – TBE, tick-borne virale ziekte. Maar niet overal het risico van besmetting is hetzelfde – waar liggen de belangrijkste gebieden van verspreiding? Wat zijn de symptomen van een infectie zijn? Wat dan gedaan kan worden en hoe het voorkomen kan worden? Hoe gevaarlijk de ziekte is op het geheel?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

De TBE-Virus behoort tot de groep van flaviviruses, en draagt zijn naam vanwege de clustering van gevallen van de ziekte in het voorjaar en begin van de zomer. Zelden, zelfs in de Winter, in geval van Overdracht, omdat het Virus moet een temperatuur van tenminste +8° Celsius, om te kunnen overleven. Verzenden kan besmet door geïnfecteerde teken, het Virus via het speeksel. Een mens op mens Transmissie is niet mogelijk.

Waar is TBE vebreitet?

Kind bei Impfung gegen FSME - Schutz vor Zeckenvirus

Ter bescherming van uzelf en uw gezin in de voorkant van een TBE-infectie, moet je informeren over de risico gebieden en als je er woont of op vakantie, in de tijd te laten vaccineren

Niet overal in Duitsland, de populaties zijn besmet met het Virus. Zover is wijdverbreid in Beieren en Baden-Württemberg evenals Delen van de deelstaat Rijnland-Palts en Thüringen. Een goed Overzicht van de belangrijkste risico gebieden van de website van het Robert Koch Instituut ww.rki.de (kaart van TBE risico-gebieden). Binnen Europa, de onderdelen zijn in het bijzonder van Oostenrijk, Hongarije, Polen, de tsjechische Republiek, zuid-Zweden, het deense eiland Bornholm risico regio ‘ s voor infectie met TBE van een tekenbeet.

Infectie, het komt alleen in één-derde van alle Getroffen na een paar dagen de symptomen van de griep zijn vergelijkbaar. Vervolgens maximaal 20 dagen lang, symptoom-vrij interval volgt dan tien procent van de Geïnfecteerde Centrale zenuwstelsel ziekte in de zin van een meningo (meningeale en ontsteking van de hersenen), ernstige hoofdpijn, nek-stijfheid, braken en vertroebeling tot coma.

Wat is de behandeling van een tick-borne encefalitis?

In ongeveer één procent van de gevallen, de meningie zephalitis is dodelijk. Ook kan het het gevolg zijn van een Dwarslaesie (ontsteking van het ruggenmerg), neurologische uitvalsverschijnselen (zoals verlammingen, gevoelsstoornissen, enz.), die zijn dan zelden veranderen. Voor deze cursus, evenals de zware hellingen, in totaal, zijn vooral op het risico van oudere mensen. In veel gevallen, zelfs als de patiënten waren ernstig ziek, genezen van de infectie, maar gelukkig zonder gevolgen. De infectie zelf kan niet worden behandeld alleen symptomatisch, een specifieke Antivirale bestaat helaas antibiotica zijn niet de oplossing, omdat het bacteriën, helemaal niet effectief.

Preventief kan men vaccineren alleen uit de eerste eeuw, het vaccin is goedgekeurd. Een volledige Vaccinatie is opgericht na drie inentingen (op tijdstip 0, na 1-3 maanden en 6-12 maanden) en duurt drie jaar. Het vernieuwt de vaccinatie, dan wordt aangenomen dat vijf jaar bescherming. De vakantie is gepland in een hoog-risico gebied, en de drie vaccinaties totdat er geen meer mogelijk is, kunt u het uitvoeren van een quick regime van twee vaccinaties binnen een periode van twee weken (FSME-immuun) of drie injecties met een interval van zeven dagen (Encepur) en het is al uitgegaan van een beschermend effect.

Geef een reactie