Hoe herken ik een nier-ontsteking in een kind?

Kinderärztin Dr. Nadine Hess: Mit Nierenbeckenentzündung ins Krankenhaus
Kinderarts Dr. Nadine Hess: Acute nier-bekken ontsteking (Pyelonephritis), zijn in de eerste twee jaar van het leven, dit is niet zo zeldzaam.Wat zijn de symptomen van een nier Beck ontsteking en wat het onderscheidt van de blaasontsteking? Die is in het bijzonder het risico last te hebben van een nier-ontsteking? Hoe wordt het behandeld is en wat moet worden waargenomen?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Een pyelonefritis is een ernstige ziekte van de urogenitale tractus zoals een blaasontsteking. Gelukkig, blaas infecties zijn veel vaker dan de nier in het bekken ontsteking.

Symptomen van pyelonefritis bij kinderen

Acute nierontsteking (Pyelonephritis), zijn in de eerste twee jaar van het leven, dit is niet zo zeldzaam. Het gaat om een bacteriële infectie van de nier-bekken (in de nieren cellen in de urine wordt gevormd en stroomt van daaruit in de nier bekken en vervolgens via de urineleider in de blaas). De kinderen lijden, in tegenstelling tot in het geval van een blaasontsteking, sterker Algemene symptomen zoals koorts, die kan zelfs een vrij hoge, belangrijke oververmoeidheid, het drinken van zwakte, buik-of rugpijn (rugpijn kan Klein zijn, maar vaak ook niet), vaak braken.

Nier-bekken ontsteking in meisjes en jongens

Nierenbeckenentzündung bei Kindern: Symptome wie Fieber und Abgeschlagenheit

Symptomen van pyelonefritis bij kinderen, vermoeidheid en koorts, buikpijn en pijn in de rug, anders ruikende urine en vaak braken

De jongeren hebben vooral in de eerste twee jaar van het leven, meer kans hebben op een nier bekken ontsteking, de meisjes in de eerste vijf jaar. Vooral kinderen hebben een speciale functie van de nier-uitstroom-darmkanaal, zoals urineretentie door vernauwingen in de urineleiders, urethrale kleppen, of een vesikouretralen Reflux (urine van de blaas terugstroomt in de urineleider naar de nieren) zijn in gevaar. Meisjes zijn in totaal

in totaal iets meer gevoelig voor infecties van de urinewegen, zoals de plasbuis veel korter is dan bij jongens, en aldus de weg voor de bacteriën in de blaas is niet zo ver.

Is gediagnosticeerd met Pyelonefritis op basis van de anamnese (dus in overeenstemming met de beschreven klachten), en een onderzoek van de urine door middel van test-Strips. U kunt dan aantonen dat de witte bloedcellen en de meeste bloed. Vaak, de urine ruikt ook merkbaar anders dan de gebruikelijke. De beste zal naar u worden verzonden van een beetje urine voor cultuur testen, zodat u weet welke ziektekiem de oorzaak van de ontsteking.

Een nier bekken ontsteking moet behandeld worden met een adequate antimicrobiële therapie bij kinderen onder de zes maanden in het ziekenhuis met intraveneuze antibiotica. Het is een echografie is dringend nodig, en waar nodig verder onderzoek om uit te vinden of anantomische functies, ten gunste van een Pyelonefritis. In sommige gevallen kan een langere termijn antibiotische profylaxe is handig om te voorkomen dat recidiverende Pyelonefritis. U kunt, als in de meer frequent voorkomende, kan blijvende schade aan de nieren links.

Geef een reactie