Hoe fit ben ik? Op de Samenstelling van het Lichaam, het is

Calipometrie
De Calipometrie toont het percentage lichaamsvet door middel van de meting van de huidplooi anum, beschikt de persoonlijke Fitness en evalueren van de gezondheidstoestand, is het voldoende voor het meten van het gewicht en het percentage lichaamsvet. Belangrijk is de samenstelling van het lichaam – de zogenaamde lichaamssamenstelling is. Wat zit er achter en hoe je je eigen Lichaam Samenstelling kunnen verbeteren.

Waarom de BMI is verouderd factuur

Voor een lange tijd de Body Mass Index, afgekort BMI werd gezien als een cruciale factor voor de Fitheid en conditie. De formule berekent de verhouding tussen lichaamsgewicht en lengte (lichaamsgewicht in kilogram gedeeld door de lengte in meters tot de macht twee). De waarde van 18,5 of lager, wordt uitgegaan van een gewicht. Als de waarde te hoog is (meer dan 25 jaar in mannen, en meer dan 24 voor vrouwen), spreken de artsen van Overgewicht en raden het verwijderen van het. Een valse lade denken, zeggen sportwetenschappers, omdat een te hoog BMI betekent niets. Veel overgewicht mensen zijn helemaal gezond.

Het grootste Probleem: De BMI houdt geen rekening met de spiermassa van een man, met zijn fysieke gesteldheid en de verdeling van vet in het lichaam. Martial kunstenaars en voetballers hebben vaak een toename van de spiermassa leiden tot de berekening van de BMI voor een verkeerde interpretatie. Professor Matthias Blüher, een senior arts in de kliniek voor endocrinologie en Nefrologie, Universiteit van Leipzig: zinvolle informatie, krijgen we daarom, als we meten meer gegevens. In het bijzonder, heup en taille omtrek, alsmede voor enige tijd, de nek-maat. De nieuwste inzichten tonen aan dat te veel vet kan geven van de hals een indicatie dat in het lichaam voor de afvoer pathogene processen.

Wat is de lichaamssamenstelling?

Sport wetenschappers pleiten daarom voor het meten van de zogenaamde lichaamssamenstelling. In tegenstelling tot de BMI, het gewicht is gedifferentieerd in Verhouding tot de omvang van het lichaam.

Het idee achter het concept is dat het lichaam is opgebouwd uit verschillende onderdelen, die invloed hebben op het lichaam gestalte en de prestaties van de mensen. De vetmassa, de spieren, de organen en de botten zijn in de eerste plaats. De verdeling van deze componenten is voor iedereen verschillend.

Joggen

Duurtraining is de meest effectieve vet melters. Joggen, Fietsen en Zwemmen laat het spek van de meest effectieve smelten

Hoe bepaald kan worden met de samenstelling van het lichaam?

De bio-elektrische impedantie analyse (BIA), kan het bepalen van het aandeel van de vetmassa van het totale gewicht. Principe: de Verschillende soorten weefsel (vet -, spier -, bot, etc.) verschillende elektrische Weerstanden. De BIA kunt u bij de huisarts of in de Fitness-Studio ‘ s. Op bepaalde plekken op het Lichaam (de bovenarm, dijen, buik), elektroden bevestigd en zwakke stromingen doorgegeven.

In een klassieke methode en van de vet-meting is ook de zogenaamde Calipometrie. Het lichaam zal folden dikte met behulp van een schuifmaat de klem naar de verschillende delen van het lichaam gemeten.

De meest accurate informatie over de verdeling van vet in het lichaam te geven imaging procedures, zoals magnetic resonance imaging (MRI) en Dual energy x-ray absorptiometrie (DEXA). DEXA is in staat om onderscheid te maken in drie soorten weefsel: bot -, spier-en vetweefsel. Voor het lichaam vet en het Scannen zal worden verzonden twee zwakke x-stralen door het lichaam. De benodigde dosis straling is zeer laag. Je laat ons precies waar het vet en de mate waarin het veroorzaakt gezondheidsproblemen, zegt de Leipzig Professor. De methode kan ook weergegeven hoe het vet wordt verdeeld over het lichaam.

Hoe kan ik beter mijn lichaamssamenstelling?

Ter verbetering van de Samenstelling van het Lichaam, zijn er verschillende benaderingen. Effectieve Workouts, gericht op een doelgerichte vetverbranding onnodige vetreserves afnemen. Duurtraining is de meest effectieve vet melters. Vaak zijn spieren zijn niet aanwezig is, kunt u alleen zien omdat ze verborgen zijn door vetweefsel. Joggen, Fietsen en Zwemmen laat het spek van de meest effectieve te smelten. Door de manier, ook programma ‘ s die bouwen aan lange-termijn-en spiermassa. Met deze methode, u zal niet verbrand worden alleen tijdens de Training calorieën te wijten aan de toename van de spiermassa, de basal metabolic rate) is ook toegenomen. Of met Gewichten, apparatuur of in het geval van Yoga en Pilates met je eigen lichaamsgewicht – er zijn verschillende vormen van krachttraining. Optimaal, drie tot zes dagen training per week tussen de 30 en 90 minuten.

Een groei van de spier in de eerste tijd door een steviger body contour en een hogere body spanning is merkbaar. Die daling, maar tegelijkertijd spieren wil opbouwen, moet niet van toepassing van beide methoden afzonderlijk. Een optimaal trainingsplan, daarom bevat zowel Oefeningen voor de bouw van de spier en Oefeningen voor het verbranden van vet. Door de manier: Een studie van de Universiteit van Aberdeen liet zien dat een korte, maar intensieve training branden meerdere keren per week, meer vet dan minder frequent voor langere sessies.

Geef een reactie