Hoe decubitus kunnen voorkomen

Gezonde, mobiele mensen, kunnen we voorkomen dat doorligwonden door het uitvoeren van dag en nacht bewegingen. Dit gebeurt zowel bewust als onbewust – bijvoorbeeld in de slaapkamer. Mensen die niet kunnen verplaatsen in de lange termijn of alleen voor een korte periode van tijd, moet rekening worden gehouden met een paar opmerkingen, om het risico te verminderen van decubitus.

Wundliegen vorbeugen

De doorligwonden te voorkomen, is het belangrijk dat hulpbehoevende mensen vaak het wijzigen van de Positie

Het belang van regelmatige wijzigingen in de situatie, die mogelijk moet worden een andere Persoon van schulden, bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er een aantal tools die gebruikt kunnen worden in het bijzonder in het geval van volledig immobiele mensen om doorligwonden te voorkomen. Voor dit doel, schuim, gel pads, statische lucht pads en wisselende druk van de pads. Ter verlichting van de afzonderlijke delen van het lichaam, zijn er ook diverse opslag-tools, bijvoorbeeld rollen, die zijn gevuld met schuim, water of lucht.

Juist de zorg van de huid tegen decubitus

Naast een normale opslag, een geschikt, grondige huidverzorging is belangrijk om schade te voorkomen. Daarnaast moet aandacht worden besteed aan een evenwichtige voeding en voldoende vochtinname, decubitus te voorkomen.

Geef een reactie