HIV – het mysterie van de Elite Controller

Een frans meisje die besmet bij de geboorte met HIV, is gezond – ook als u voor meer dan tien jaar en geen geneesmiddelen. Langzaam wetenschappers, die een belangrijke rol speelt in het immuunsysteem in de strijd tegen de dodelijke Virus te ontdekken.

Het HI-Virus kan niet meer worden in het bloed van het meisje ontdekt, want ze was 21 maanden oud, gerapporteerd door de franse onderzoekers op maandag in de International AIDS Society conference in Vancouver, Canada. Vandaag de dag, ze is dan 18 jaar en afgezien 12 jaar op HIV-medicatie.

Het meisje is in Remissie, zegt Asier Sáez-Cirión, die de zaak van het meisje. Het was niet genezen van de ziekte, zegt de assistent-Professor aan het institut Pasteur in Parijs. Verlossing betekent dat de symptomen van de ziekte permanent verdwijnen, of de tweede manier – maar de ziekte zelf.

Immuniteit tegen HIV?

Voor de wetenschap van het geval, één van de redenen is in het bijzonder interessant: Er is geen duidelijke reden waarom de meisjes geregeld de ziekte. Als een mogelijke oorzaak Sáez-Cirión aangekondigd dat het kind ontvangen post-geboorte HIV-medicijnen, een korte tijd later (op de leeftijd van zes weken tot drie maanden) het geschenk, maar voor enkele weken werd onderbroken. Zijn denk: Misschien is het kind zich heeft ontwikkeld in dit vroege stadium van zijn leven, een immuniteit tegen het Virus.

In 2013, wetenschappers melding van een soortgelijke zaak, de zogenaamde Mississippi girl. In het proces, de Artsen hebben geprobeerd de infectie te onderdrukken, door het meisje was vlak na de geboorte – de moeder HIV-positief is met antiretrovirale therapie behandeld. En blijkbaar met succes: bloedmonsters zijn genomen direct na de geboorte, nog steeds toonde sporen van de ziekte – later Tests waren negatief. De Artsen waren vieren dat zij had gevonden een effectieve remedie tegen HIV. Maar 27 maanden later, het eerste virus gevonden in het bloed van het kind. De euforie plaats voor teleurstelling.

Het mysterie van de Elite Controller

In het huidige geval, de Dokters kunnen niet met zekerheid zeggen hoe lang de Verlossing duurt. Sáez-Cirión maar ziet Overeenkomsten met de zogenaamde Elite Controllers. Onder deze groep, één procent van de HIV-maximale-Geïnfecteerd. Uw lichaam slaagt erin om de controle van het Virus permanent. Het virus van de concentratie in uw bloed blijft op een zeer laag Niveau, krijg je AIDS en vereisen geen medicijnen.

Jarenlang hebben wetenschappers geprobeerd om te komen tot het mysterie van de Elite Controller op het spoor. Zo ver met matig succes. De enige veilige conclusie: uw immuunsysteem reageert op de infectie met een sterke, HIV-specifieke reactie, de zogenaamde T-cellen. Deze zijn vooral belangrijk voor een immuun reactie van het lichaam om ziekten en meestal het eerste slachtoffer van het HI-Virus. Echter, in de Elite controller, lijkt het gevaar in de tijd, en voor de aanval. Zo kunt u het virus concentratie is constant laag. Verantwoordelijk voor deze bijzondere mogelijkheid, een bijzondere uitdrukking van de human leukocyte wordt verondersteld te worden antigeen-systeem. Dit is een groep van menselijke genen, die bepaalt hoe het immuunsysteem werkt

Kan alle van de Elite Controller?

Een franse studie nu pogingen om het gebruik van de Kennis van de Elite controllers, om te helpen andere HIV-patiënten. Hoewel de onderzoekers zijn niet in staat om te kopiëren van het lichaam het eigen immuunsysteem van de Elite controllers, maar ze hebben gevonden een andere manier om het immuunsysteem van de Getroffen: Direct, nadat ze besmet raakte, gaf de wetenschappers een hoge dosis van anti-retrovirale geneesmiddelen, en wordt uitgedrukt in de viral load naar een zeer laag niveau. Dan zijn ze verkocht de drugs.

Dat was tien jaar geleden nu – en nog steeds heeft bijna geen virus in uw lichaam te bewijzen. Uw immuunsysteem is de knie van de dodelijke ziekte. Artsen spreken in dat geval van een functioneel genezen. Hoe lang het duurt, kan het niet zeggen.

Het is aannemelijk dat de Verlossing van het franse meisje heeft een vergelijkbare reden. De arts Sáez-Cirión met zijn jonge patiënt, optimistisch dat hoe langer mensen in de Verlossing, des te hoger de Kans dat dat zo blijft. Hij is van mening dat ze kon genieten met een beetje geluk, een lang en gezond leven.

Hamburg, 21. Juli

Geef een reactie