Hielspoor (Calcaneal Spur)

Een hielspoor of calcaneal spur is een doorn-achtige, benige uitwas aan het hielbeen (calcaneus). Het kan de oorzaak vooral in het begin van de bewegingen en Voorkomen van stekende pijn.

Oorzaak van een hielspoor is een langdurige Overbelasting van de voet, vooral van de Pezen is vaak – meestal veroorzaakt door een chronische ontsteking als gevolg van de druk en stress.

Wat is een hielspoor?

Het hielbeen (calcaneus) is een deel van de Tarsus en de grootste bot van de voet. Het achterste gedeelte van de hak is verdikt en vormt de punt van het spronggewricht (Tuber calcanei). Voor hem is een aantal ligamenten en spieren. Onder andere dingen, de Achilles is gelegen aan de achterzijde van de pees van de grootste en sterkste pees van het menselijk tussen de hiel met de spieren van de kuit. Aan de onderkant van het Hielbeen van de pees plaat in de zool van de voet, Fasciitis Plantaris, of Plantaire begint fascia. Ze komt voor op de bal van de voet. De pees plaat stabiliseert de boog van de voet en wordt gespannen bij elke stap.

Ein Fersensporn entsteht durch häufige, übermäßige oder falsche Belastung des Fußes

Een hielspoor is veroorzaakt door frequente, overmatige of verkeerde belasting van de voet

Een hielspoor is een benige, doorn-achtige uitgroei. Hij ontstaat op de Punten waar de Pezen aan de hiel bevestigen been – dus tussen twee verschillende vormen van de calcaneal spur, een onderscheid is gemaakt.

De twee vormen van de calcaneal spur

De onderkant (plantair) fasciitis plantaris: Het komt het vaakst voor en is een verbening aan de onderkant van het Hielbeen. Het ontstaat aan de basis van de pees plaat in de zool van de voet en zorgt vaak voor de start en het Einde van de bewegingen, pijn op de hiel.

De bovenste (craniale) hielspoor: Deze Vorm is zeldzaam. Hier, de benige uitwas wordt gevormd aan de achterzijde van het Hielbeen aan de basis van de achillespees.

Hielspoor veroorzaakt vaak geen klachten

Een hielspoor is veroorzaakt door frequente, overmatige of verkeerde belasting van de voet. Het gaat om druk-en trekspanning, waarbij de Pezen zijn herhaaldelijk te spannen. Redenen voor dit zijn vaak misvormingen van de voet, zoals de zogenaamde Knick-Senk-voeten, of met overgewicht, verkeerde schoenen en zware ladingen tijdens het sporten.

Een hielspoor vaak veroorzaakt geen ongemak, en is dan pas ontdekt, bijvoorbeeld voordoen in het geval van een x-Ray. Hij kan echter leiden tot een ontsteking, die kan een trigger zijn voor pijn.

Geef een reactie