Heupdysplasie: Als de Baby moet een uitvloeier broek

Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: kinderen die al in het gebied positie, hebben een hoger risico op een zogenaamde heupdysplasie.Wie niet vertrouwd is met de foto ’s kan nemen over die kleine baby’ s van uw voeten bijna in de mond, omdat ze zo flexibel zijn. In het geval van kinderen die heupdysplasie, dit is niet mogelijk. Wat is heupdysplasie? Hoe is dit vastgesteld? En moet een operatie?

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

Onlangs, een moeder met haar pasgeboren dochter, stelde zich voor. Het kind werd wakker, de screening U3 (dat is gedaan, zodra de Baby drie tot vier weken oud) was volledig bevredigend is slechts één ding wat maakte ik me Zorgen: De heupen van de baby.

Onderzoek van de heup

De U3 alleen een klinisch onderzoek van de heup is geen onderdeel van (deze wordt verzorgd in de mobiliteit van de heup, het controleert ook of de billen zijn symmetrisch of zijn er andere afwijkingen), maar het heeft ook een ultrasoon onderzoek van beide heupgewrichten.

Als het kind ondersteboven is

De moeder meldde dat haar dochter kwam door een geplande keizersnede omdat je ‘de andere manier rond in de buik. Dus niet eerst het hoofd, maar in een zogenoemde stuitligging positie. Want het was haar eerste kind, is een keizersnede. Er zijn alleen een aantal klinieken die uit te voeren in het geval van een primipara, een spontane geboorte van het gebied, zoals het geval kan zijn als gevolg van complicaties voor moeder en kind zijn de meeste klinieken.

Een geboorte van een stuitligging is niet vrij van risico ‘ s. Het mag alleen worden uitgevoerd als de geboorte team van helpers vertrouwd zijn met deze bijzondere geboorte situatie en de mogelijke complicaties. Ook in het geval van een Tweede of multiparous vrouwen, waarbij het bekken is door de vorige geboorten al pre-stretched, raden de meeste ziekenhuizen een keizersnede voor de moeder en het kind is niet in gevaar.

Met de afsluiter, het risico van heupdysplasie verhoogt

Kinderen die al in het gebied positie, hebben een hoger risico op een zogenaamde heupdysplasie. Dit kan betekenen dat, als niet wordt gedetecteerd in de tijd, kan blijvende schade voor het kind. De term heupdysplasie is een collectieve term voor aangeboren of verworven falen van de heupgewrichten, de bevindingen bij de pasgeborene. Hier, de heupkop wordt niet ingesloten goed in het acetabulum.

In het geval van mijn kleine patiënt de moeder had al gezien dat ze niet kon draai het linker been in de Wrap zo ver naar de zijkant, die het Schoonmaken van de uiteinden van moeilijk. Daarnaast is de Kleine verplaatsen van de linker been is het niet precies zoals de ene aan de rechterkant.

Kleines Baby bei der Vorsorgeuntersuchung

Een heupdysplasie is niet opgenomen in een Baby vroeg en behandeld onmiddellijk, het kan betekenen dat het blijvende schade voor het kind

Als de heupkop glijdt van het acetabulum uit

In de klinische Hüftuntersuchung bevestigd wat had gemeld aan de moeder – het linkerbeen had de zogenaamde spread van remming – dat betekent, dat het been was als normaal in de geflecteerde knie positie aan de buitenkant aan de beurt.

De kort daarna voerde de echografie onderzoek bevestigde mijn vermoedens – het was wel een uitgesproken dislocatie van de heup, een Vorm van heupdysplasie aanwezig was. In het geval van een heup ontwrichting, de femurkop is uitgegleden helemaal uit het acetabulum. Het meisje moest snel worden voorgelegd aan een kinder-orthopedisch chirurg en met een zogenaamde strooier broek worden geleverd.

Wat is een Straddle?

In het geval van een Straddle is een gepolsterde plastic shell, die is gemonteerd tussen de benen van het kind. Het wordt gedragen over kleding en alleen te Wikkelen en zwemmen is verwijderd.

Een Straddle ziet er niet leuk uit, maar door de behandeling met een dergelijk instrument is het mogelijk dat de benen zijn gespreid naar de gewenste hoek en de femurkop in het acetabulum vast zonder dat een operatie nodig is. Bijkomend effect: de ligamenten, spieren en Pezen niet meer uitgerekt, zodat het tekenen van de gezamenlijke hoofd van het acetabulum.

Zolang de Verspreiding is in het geval van kleine patiënten, van geval tot geval verschillen. De meeste van de tijd die je hebt aan te passen tot een paar maanden. Zelfs als het voor de ouders moeilijk voor te stellen, baby ‘ s passen zich heel snel aan deze behandeling. Zeer zelden, een pleister behandeling is ook in plaats van een strooier broek nodig. Maar ook hier, de kinderen snel aan wennen en het is veel minder slecht dan de ouders denken.

Geef een reactie