Het slijpen van de tanden en kiezen veroorzaakt een verscheidenheid aan symptomen

Het slijpen van de tanden en kiezen veroorzaakt een verscheidenheid aan symptomen, waarvan de naam is geven en vaak indringende krakend geluid. Aangezien de meeste mensen het malen in je slaap, neem dit geluid, echter, is niet waar. Veel meer duidelijk voor de betrokkenen is een verscheidenheid aan andere aandoeningen van het gebit, spieren en kaken, die echter pas na langdurige en ernstige knersing der tanden merkbaar.

Tandenknarsen leiden tot de typische symptomen

  • Tand pijn
  • ernstige slijtage van de tanden
  • Breuken en scheuren in de tanden
  • Pijn in de kaak
  • Ploppende geluiden in de kaak
  • beperkte mobiliteit van de kaak, moeite met het Openen of Sluiten van de mond
  • Spanning en een verharding van de spieren van kauwen
  • De spanning van de nekspieren
  • Hoofdpijn

De sterke slijtage van de tanden de tanden, is een bijzonder karakteristieke Symptoom van de crisis. Hoewel het tandglazuur is uiterst moeilijk, het is beschadigd door de enorme krachten tijdens een aanhoudende slijpen van de tanden lastig. Hij dunner steeds meer tot het onderliggende tandbeen (Dentine) is blootgesteld. Vaak kan de tandarts vindt het op de begane gebit scheuren, en in sommige gevallen komt het voor dat een Tand breekt volledig. Ook splinters en losse tanden, het knarsen van de tanden om de typische symptomen. Natuurlijk, kunstgebit niet blijven gespaard – gechipt keramische veneers of scheuren in kronen of implantaten zijn tanden, zijn niet ongewoon crunch.

Niet minder verstrekkend zijn de gevolgen van tandenknarsen voor de spieren van de kaak gewrichten. Door de permanente Belasting van het kauwstelsel spieren als het tandengeknars als een ander Symptoom van pijn, de spanning van de spieren en spierstijfheid. Sinds de kaak spieren zijn nauw verbonden met de wervelkolom en de schoudergordel, in combinatie, kunnen uitbreiden van de Belasting voor de nek en de nek de spieren en de ernstige hoofdpijn en pijn in de nek trigger.

Kopfschmerzen als Folge von Zaehneknirschen

Hoofdpijn en een stijve nek zijn een mogelijk gevolg van bruxisme

De spierkrampen zijn niet alleen pijnlijk. U kan ook interfereren met de bewegingen van het Kauwen en het slijpen van de tanden symptomen kaak te activeren. Vooral de temporomandibular gewrichten zijn vaak aangedaan. Vanwege de sterke stress en spanning kan leiden tot bijvoorbeeld een ontsteking van de gewrichten en gewrichtskapsels. Als het tussen de gewrichtsoppervlakken van de boven-en onderkaak, tegenover gezamenlijke schijven van positie veranderen, de kaak gewricht is instabiel. De kondigt eerste, door rustig ploffend geluid bij het Bewegen van de kaak, maar kan leiden tot moeilijkheden bij het Openen en Sluiten van de mond.

Geef een reactie