Het Rode kruis Alarm: Te weinig bloed donaties in Duitsland

Eine Frau spendet Blut
Bij het doneren van bloed, je doet iets Goed, en niet alleen voor de ontvangers van de donatie, maar ook voor je eigen lichaam, volgens informatie van het duitse Rode kruis (DRK) kunnen schenken al het bloed, maar slechts drie procent doen. Vaak is het gebrek aan Informatie is een praktijk Vita legt uit hoe het bloed uit loopt.

80 procent van de Duitsers nodig hebben in het leven van een bloed donatie. Het bloed van de donaties van de rijke, maar, gezien de vergrijzing, de artsen zijn op zoek naar een (dreigende) levering kloof. Een groeiend aantal ouderen betekent dat meer en meer mensen die behoefte hebben aan het bloed donaties – minder jongeren betekent minder potentiële bloeddonoren. Des te belangrijker is het voor artsen, en zorgen dat het aantal bloeddonoren blijft vallen.

Wie mag bloed geven?

Een voorwaarde voor het geven van bloed: u moet tussen de 18 en 72 jaar, met een minimum van 50 kilo wegen. Ook moet u gezond zijn – omdat de donor bloed is gegeven als geneesmiddel voor de zieke en verzwakte mensen – zelfs de kleinste bacteriën kunnen levensbedreigende voor hen. In het geval van bepaalde aandoeningen of geneesmiddelen donoren moeten schorsen voor een bepaalde tijd – ziet u op de pagina ‘ s van de DRC.

Voorbereiding voor het geven van bloed,

In tegenstelling tot in het geval van de opnames in het huis van de arts, je hoeft niet te worden bij een bloeddonatie sober. Het is van voordeel, als je eet normaal en minimaal 1,5 liter vocht gedronken hebben.

Voor elke bloeddonatie, een arts de bloeddruk en hartslag gecontroleerd. Uw bloed wordt getest nadat de collectie in het laboratorium. Als u merkbare resultaten, u onmiddellijk op de hoogte. Daarnaast weet je je bloedgroep.

Het verstrijken van de bloeddonatie

De 10-minuten bloedafname wordt gedaan in een liggende Positie. De aders zelf zijn sensoren in geen Pijn en voel alleen de kleine pieken, wanneer de naald dringt door de huid. Na de donatie is een pijn-vrij. Bij de aansluiting van de donatie, een drukverband wordt aangebracht.

Na de bloeddonatie

Gun uzelf de gemoedsrust van de na het nemen van 30 minuten bij het stabiliseren van het circuit. Drink minstens een kwart van een liter vloeistof. Sommige diensten (bijvoorbeeld het DRC) ter versterking van een Buffet. In de eerste 30 minuten na het geven van bloed, het is u niet toegestaan om actief deel te nemen in het verkeer, omdat in deze periode het risico van problemen met de bloedsomloop wordt verhoogd. Na twee uur, kunt u het verwijderen van het drukverband. In de volgende twaalf uren moet u niet betrokken bij de activiteit, de toestand in het geval van een Zwakte, en andere personen kunnen in gevaar worden gebracht (bv. Piloot, bus chauffeur, machinist, kraanmachinist).

Het geven van bloed is gezond?

Met de bloed doneren, u niet alleen een buitenlandse ontvanger van iets Goeds, maar ook uw eigen gezondheid. Een studie van het Charité-ziekenhuis in Berlijn bleek dat de bloeddruk door een regelmatig bloed belasting met een gemiddelde van 16 mmHg lager. Dit effect te behouden in de proefpersonen zes weken na de donatie.

Ik krijg voor het bloed geld?

Dit is anders. Het duitse rode kruis, bloeddonoren zijn niet betaald. De reden: Het geven van bloed, moet op vrijwillige basis en voor mensen die behoefte hebben aan financiële bijstand, verloren zou gaan in het geval van betaling van het aspect van de vrijwilligheid. Andere aanbieders van cijfers, vooral vanaf de tweede gift, een bijdrage van 15 € tot 25€.

Hamburg-harburg, 9. Juni

Geef een reactie