Het risico op kanker: Hoe ziek is onze voetbal plaatsen?

Op het voetbalveld, kunt u een paar schrammen en blauwe plekken, dat mag niemand verbazen. De Spelen kunnen trekken op kunstgras met kanker, weet niet veel.

Verdacht kanker-trigger, de rubber granulaat is verspreid over vele vloeren van sportfaciliteiten. Het is voornamelijk gemaakt van oude autobanden. Daarin makers, die bevatten zogenaamde polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK ‘ s), maar zacht. Dit zijn producten van onvolledige verbrandingsprocessen. Velen van hen kanker veroorzaken (kankerverwekkend). Naast kunstgras-korrels PAK waren al in rubberen sandalen, horloges, koffer handgrepen, veel producten van rubber en lijm worden aangetoond. Stiftung Warentest gevonden had in 2012 in de handgrepen van de rolling Bagage zo sterk toegenomen dat de Trek van de zaak is geclassificeerd als kankerverwekkend. PAK een effect hebben op de ademhaling, maar ook via de huid van het menselijk lichaam. Om van de longen, het strottenhoofd, de huid kanker en gastro – intestinale-en blaaskanker. Ook de reproductieve capaciteit kan worden be├»nvloed door het contact met PAK.

Junge auf Kunstrasen

Hoe gevaarlijk polycyclische aromatische gras tabellen koolwaterstoffen in de kunst?

Kanker door het spelen van voetbal?

Grote aandacht die de kwestie kwam vorige week in ons buurland Nederland. De Journalist Roelof Bosma had aangetoond dat ongeveer 90 procent van de nederlandse kunstgras voetbalvelden kankerverwekkende bevatten een weekmaker. Na de onthulling, de regio zijn geannuleerd in de Amateur al ongeveer 30 spellen. Ook in Duitsland, PAK verwerkt zullen worden standaard in kunstgras. Als gevolg van de huid verwondingen, maar ook door gewoon Ingeademd, kan het doordringen in het lichaam van de sporters.

En in feite, het ontwikkelen van professionele voetballers is ongebruikelijk vaak kanker. De voormalige AMERIKAANSE nationale doelman Amy Griffin heeft gemaakt al een database met 200 zieke voetbal spelers die regelmatig gespeeld op kunstgras. Opvallend: Meer dan 100 van hen zijn keepers die veel van de huid contact met de grond.

Nieuwe grenzen in Duitsland?

Terwijl in Duitsland de 1. In januari 2010, is er een limiet is het gebruik van weekmakers in auto-banden set-pyreen (1 mg/kg Benzo[a]en niet meer dan 10 mg/kg van de zeven genoemde PAK ‘ s). Echter, dit is niet van toepassing voor de verwerking van oude banden, zoals in het geval van de korrels op de voetbal velden. Volgens de informatie van de Bild-Zeitung is momenteel een nieuw ontwerp van de Federale bodembescherming verordening. Hij kan de grenzen voor de vervuiling van het grondwater met PAK ‘ s, tien keer minder. Dus, rubber korrels voor kunst zou een grasveld, niet hoger is dan de toegestane limiet

Een gezond Alternatief zou kurk korrels als vulsel voor kunstgras. Het ruwe materiaal (rubber korrels elastische eigenschappen, warmt in de zomer is minder sterk dan rubber en bevat geen schadelijke PAK. Daarom, enkele verenigingen, waaronder de nederlandse Vereniging van cork om te gebruiken op de sportvelden. Nadeel: kristalsuiker kurk is duurder dan rubber korrels en ook minder duurzaam.

Hoe kan ik het verschil zien tussen de kurk en de rubberen korrels?

Kurk geur is voor een groot deel, terwijl crumb rubber heeft een karakteristieke geur van rubber. Een ander verschil is in contact met water In geval van regen, de kurk zwelt meer. Echter, moet u wachten tot de volgende douche. Je neemt een beetje van de korrels in de Hand en voeg een beetje water uit een fles. Afhankelijk van hoeveel het Materiaal zwelt, weet je, of het is kurk of rubber.

Hamburg-harburg, 12. Oktober

Geef een reactie