Het onbekende gevaar voor kleine kinderen – Waarom vaccinatie tegen Haemophilus influenzae is zo belangrijk

Kinderärztin Dr. Nadine Hess klärt über Haemophilus influenzae auf
Expert Dr. Hess: niemand Is getroffen in de familie, over het hoofd gezien dat de eerste Waarschuwing van de symptomen zoals overmatige dorst en vaak de diagnose wordt alleen gemaakt als het kind al heeft ernstige bloed suiker uit de hand.In de laatste week, het was de eerste vaccinatie voor zuigelingen – de zogenaamde Zes-voudige vaccinatie tegen dtp (difterie, Tetanus, polio, kinkhoest, Hepatitis B en Haemophilus influenzae b. Maar alleen de laatste van de hierboven genoemde ziekten evenals alle van de ouders onbekend zijn, en vaak ben ik gevraagd. Wat is een ziekteverwekker? Waarom is het aanbevolen de (vaccinatie)? Wat zijn de symptomen als een niet-gevaccineerd kind besmet? En wat kan er gedaan worden?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

De verwekker van levensbedreigende ziekten (Haemophilus influenzae) is een bacterie en niet, zoals velen aannemen, omwille van zijn Naam, Influenza een Virus. Hoewel er zijn zes soorten (a-f), maar een vaccinatie bestaat, helaas, alleen tegen type b. Dit, echter, is vaak voor de meeste en ook de meest gevaarlijke weg.

Kortom, de bacteriën zijn vaak ook te vinden in gezonde individuen in de nasopharynx, zonder dat de Betrokken vertonen geen symptomen. Deze onschadelijk typen, maar in het bijzonder bij zuigelingen en jonge kinderen, waaronder infecties van de bovenste luchtwegen, oor-infecties. Antibiotica zijn zelden nodig, veel van deze infecties kan bestrijden het immuunsysteem alleen.

Haemophilus influenzae b is de meest gevaarlijke bacterie-type

Het is anders in het geval van een infectie met het agressieve type b. Dit kan leiden tot een brain ontsteking van de huid (Meningitis) en ontsteking van de Keel (Epiglottitis), wat kan leiden tot levensbedreigende ademhalingsproblemen.

Sinds 1990 is er ook een vaccinatie aanbevelingen van de ständige impfkommission STIKO (permanente Commissie vaccinatie van het Robert-Koch-Instituut). Een van de redenen: In voorgaande jaren, het ging om ongeveer 1600 gevallen, meestal met een levensbedreigende infecties. Vandaag, op slechts ongeveer 50 gevallen zijn geregistreerd in het jaar[1].

Säuglinge Impfung

Baby ‘ s hebben drie vaccinaties tegen Haemophilus influenzae binnen een periode van vier weken en dan weer een zogenaamde Booster dosis in het tweede jaar van het leven

Welke klachten hebben kinderen met Haemophilus influenzae?

Kinderen lijden nog steeds door de Haemophilus influenzae-veroorzaakt Epiglottitis, geen hoest, maar koorts en ernstige kortademigheid. Door de pijnlijke ontsteking van het strottenhoofd is meestal niet Slikken meer mogelijk is, de stem is aan het veranderen, en het is een zogenaamde inspiratie komt van Stridor (zeer luidruchtige Inademing, als een teken van de Bekrompenheid van de luchtwegen). De getroffen kinderen moet worden intensief medisch behandeld, vaak met een Intubatie, dus een adem van opluchting, door een buisje ingebracht in de luchtpijp. De verstikking is uitgesloten risico. Antibioticum behandeling met Amoxicilline-clavulanate of cefuroxime wordt ook altijd nodig.

Vaccinatie tegen Haemophilus influenzae, biedt een effectieve bescherming

Voor een effectieve bescherming van drie vaccinaties binnen de vier weken nodig en dan is een zogenaamde Booster dosis in het tweede jaar van het leven. Mensen, die al verwijderd in het latere leven, de milt moet dan ontvangen door de manier waarop, bovendien, een enkele Dosis van het vaccin. Anders, no booster in de volwassenheid is nodig.

[1] Schmitt et al. 2001: Haemophilus influenzae type b-en vaatziekten: de impact en effectiviteit van difterie-tetanus toxoïden-acellular kinkhoest (geïnactiveerd poliovirus)/H. influenzae type b combinatie van vaccins. Pediatr Infect Dis J. 2001 Aug;20(8):767-74.

Geef een reactie