Het Khedira-wonder: spleet, Kort na de cross-band re-fit

Sami Khedira
Een paar maanden na zijn ACL traan terug op het speelveld: De duitse nationale speler Sami Khedira heeft vandaag de Training bij Real Madrid is weer aufgenommenSami Khedira terug op het veld Na zijn ACL scheur in November, het nationale team spelers begon de Training van vandaag weer. Hoe is een dergelijke snelle Comeback na een kruisband OP mogelijk? En de operatie is het nodig? Nieuwe studies tonen aan dat je kunt spelen zonder het kruis band voetbal.

Zelfs niet na zes maanden na zijn kruisband, de duitse voetballer Sami Khedira heeft hervat de training bij Real Madrid. 15. In November had de 27-jarige in een test match van het duitse nationale team in Italië, de overtreding. Nu is er reden voor een feestje voor bondscoach Joachim Löw: De deelname van de middenvelder op de world Cup in Brazilië wordt steeds waarschijnlijker.

Cross-band CHIRURGIE: wanneer kan je de Training start weer?

Een gescheurde kruisband, kan je niet naaien terug samen. In plaats daarvan is het vervangen tijdens de Operatie met een implantaat. Na de procedure, Artsen raden, met High-Impact-om te beginnen met sporten zoals voetbal of ijshockey na een jaar, om het risico van een kruisband afscheuren.

Snelle Comeback van het voetbal professionals

Hoe Sami Khedira en andere voetbal-professionals van toen, een paar maanden na een kruisband OP in het spel? In het geval van professionele atleten, het letsel geneest niet sneller dan andere mensen. Maar als een professionele voetballer je bent je bewust van een hoger risico om weer fit sneller. Dus laat je knie niet vaak werken, hoewel het nog steeds gezwollen en trakteer uzelf na afloop van de procedure, een veel kortere periode. U kunt echter ook meer investeren tijd en geld in je herstel – de rehab voor een professionele atleet na een kruisband scheur is direct en rond-de-klok. Niettemin, het risico van een tweede kruisband scheur is ook niet voor de professionals, als je bloot lang genoeg.

Kruisband scheuren: OPERATIE of niet?

Het plannen van de operatie na een kruisband nodig, of u kunt de storm zelfs zonder het kruis band op het voetbalveld? In een nieuwe studie, zweedse onderzoekers komen tot de conclusie dat het wachten is zinvoller dan te bedienen in een keer. Het Argument dat zonder operatie, de kans dat er later artrose is hoger, je zou kunnen doen vervallen. Zij toonden aan dat twee jaar na een kruisband scheur van de klachten zonder tussenkomst zijn groter dan bij OP.

Hamburg-harburg, 7. Mei 2014

Geef een reactie