Het Kawasaki-Syndroom

Kinderärztin Dr. Nadine Hess erläutert, wie das Kawasaki-Syndrom diagnostiziert wird
Expert Dr. Hess: het Is een Kawasaki syndroom wordt gediagnosticeerd, moet het kind in ieder geval zo spoedig mogelijk, echocardiographic onderzoek van het hart, aneurysma’ s uitgesloten.Wat is de Kawasaki ‘ s of viscerale lymfeklier-syndroom? Wat zijn de symptomen? Wat triggers? Hoe wordt het behandeld en wat kan zo gevaarlijk zijn?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Binnen de populatie van het Kawasaki-syndroom is vrijwel onbekend bij kinderen, artsen vreesden echter, omdat het zo vaak, maar integendeel, het is zeer zeldzaam en dat is de reden waarom alle van de zorg, over het hoofd te zien, maar als een kind is om verklaringen af te leggen. In Duitsland, ongeveer 9 van de 100.000 kinderen die zijn gediagnosticeerd per jaar in Japan, maar het is veel meer gemeenschappelijke (90-120 van 100.000 kinderen per jaar de diagnose). Waarom, is niet duidelijk; zeker genetische verschijnselen een grote rol spelen. Jongens gediagnosticeerd zijn bijna twee keer zo vaak als meisjes.

De Kawasaki-syndroom is een acuut verloop van de ziekte, die wordt geassocieerd met vasculaire ontsteking (vasculitis), en vooral in de vroege kinderjaren en zelfs kinderschoenen optreedt. Kenmerkend is dat de betrokken kinderen tonen verschillende symptomen in combinatie op de mucocutane lymfeklier syndroom. Voor de diagnose van Kawasaki syndroom, men moet altijd worden voldaan, plus vier andere mogelijke symptomen.

Kenmerkende symptomen van het syndroom van Kawasaki

 • Koorts voor ten minste vijf dagen, voor geen andere uitleg (zoals, bijvoorbeeld, hoesten) kan worden gevonden, en, in weerwil van de toediening van antibiotica niet verbeteren
 • Tekenen van een bindvlies ontsteking (conjunctivitis) aan beide zijden
 • High-rode lippen (soms, als waren zij bedekt met vernis, erythemateuze slijmvlies in de mond (aardbei tong, rode keel, enz.)
 • Roodheid van palmen (Palmar erytheem) en/of zolen van de voet (fascia erytheem), in de tweede week ziekte, soms huidschilfering van de vingers of tenen.
 • Huiduitslag op het lichaam, vooral op de romp, zonder de vorming van blaasjes, roodheid in het gebied van de Genitaliën, soms met een kleine overlapping in de rand
 • Niet-etterige, gemarkeerd vergroting van de lymfeklieren in de hals (ongeveer 1,5 cm diameter)
 • Waarom is de diagnose Kawasaki-syndroom is er zo moeilijk?

  Diagnose Kawasaki-Syndrom - in Deutschland bei Kindern eher selten

  Bij het Kawasaki-syndroom symptomen zoals koorts, conjunctivitis, erythemateuze orale mucosa, huid, rode, schilferige huiduitslag en gezwollen lymfeklieren

  Het is nog onduidelijk wat de grondslag is van de ziekte. Een ziekteverwekker kan niet geïsoleerd worden, zelfs als het gaat om besmetting van personen in de nabijheid van een getroffen kind. Er wordt aangenomen dat het gaat om een activering van het immuunsysteem, die het gevolg is van de in aanleg (d.w.z. voor de Kawasaki-syndroom – in de zaak is waarschijnlijk genetisch vatbaar) kinderen, een release van de verschillende immuuncellen, de stoffen produceren, die leiden tot vasculaire ontsteking, die is de klassieke symptomen verantwoordelijk.

  Het Probleem met de ziekte is dat al de vaten, en dus ook de coronaire bloedvaten kunnen worden aangetast door de ontsteking, die is de meest gevaarlijke complicatie, en leiden tot een aneurysma van de kransslagaders kan. Een aneurysma een Aneurysma van een schip aan de muur, dat is niet zo stabiel als op een normaal lichaam. Dus, dit kan resulteren in een aneurysma vorming makkelijker om een Scheur van het schip, met fatale gevolgen.

  Hoe worden kinderen met Kawasaki ziekte behandeld?

  Een Kawasaki is de diagnose syndroom, het kind in elk geval zo spoedig mogelijk, echocardiographic onderzoek van het hart, aneurysma ‘ s uitgesloten. De bewaking in het ziekenhuis onvermijdelijk is, wordt behandeld met een combinatie van ASA (acetylsalicylzuur) en immunoglobulinen, die worden gegeven door de ader. Hoe eerder de behandeling wordt gestart, de meest veelbelovende is. Reeds gevormd van een aneurysma zijn er, gelukkig, een heel goede kans dat dit in de cursus. Behandeling met ACE-na de acute Fase voor ten minste zes weken om te herstellen thuis met behulp van de tabletten worden voortgezet en de hart-en bloedvaten voor een langere periode van tijd periodiek door middel van een gecontroleerd worden.[1]

  [1] gegevens van: DGPI Handbuch, p. 5. Editie, blz. bes. P. 681-83

  Geef een reactie