Het is goed om er over te praten!

Selbstwertgefühl in der Gruppe stärken
In de groep werkte samen aan oplossingen voor het probleem en zo het gevoel van eigenwaarde versterkt. De ziekte van Parkinson, kanker, Verslaving: De uitwisseling met lotgenoten, heeft een helende werking – de onderzoekers hebben bewezen

Het is woensdag, 19 mei, PM. Voor Eva Klein (69) uit Berlijn, een heel speciale datum. Omdat voor tien maanden is, gaat ze naar een support groep. De reden voor dit is ook Weer angst dat plagen u sinds de dood van haar man. De dokter behandelde haar eerst met medicatie, maar hij raadde de toevoeging van een moderne talk-therapie.

Ik aarzelde voor een lange tijd voordat ik als vrijwilliger daar. Ik weet niet of ik kan praten met Vreemden over mijn problemen, herinnerde de Gepensioneerde. Echter, na de eerste Vergadering, de Angsten zijn verdwenen: het gevoel dat de andere onderdelen van mijn lot heeft me veel moed, aldus de Deelnemer.

De weduwe is geen alleenstaand geval: Ongeveer 3,5 miljoen Duitsers naar op zoek bent in zelf-hulp groepen ondersteunen. Met succes: de Regelmatige bijeenkomsten van de groep en het Vertrouwen te versterken, in staat zijn om hun eigen Situatie te kunnen omgaan met en het vergroten van het psychisch welbevinden, zoals wetenschappelijke studies bevestigen.

Groepen-gesprekken, vandaag de dag zijn er voor bijna alles: ziekten, zoals kanker, de ziekte van Parkinson, of alcoholisme, maar ook winkels verslaving, het risico van zelfmoord, werkloosheid en diverse andere problemen – in Duitsland, meer dan 70 000 kunstwerken in de tussentijd, self-help groups.

Vooral handig als begeleidende therapie

Het doel van deze vrijwillige verenigingen van mensen voor het gemeenschappelijk beheer van de problemen. Maar wees voorzichtig: de sessie met De groep moet altijd een begeleidende therapie. Want het wordt niet beheerd door Artsen of psychologen, maar door de voormalige of momenteel Getroffen. Daarom is de medische zorg is de primaire vorm van behandeling is essentieel.

Eva Klein is een veel betere plek van vandaag: ik ervaring is het nog moeilijk om uur. Vandaag, echter, ik weet het niet: ik ben met mijn Zorgen alleen. Te bespreken mijn verdriet met de groep, kost het me een groot deel van de angst.

Als u op zoek bent naar een geschikt self-help group, selecteert u het nummer van de Nationale contact-en informatiepunt voor de stimulering en ondersteuning van zelfhulpgroepen (NAKOS): 030/31 01 89 60. (Di., Mi., Fr.: 10-14 Uur, Do.: 14-17).

Geef een reactie