Het einde van een epidemie? De VN wil uit te roeien, in 2030, AIDS

Ausrottung von AIDS
AIDS moet worden uitgeroeid door het jaar 2030 wereldwijd. De VN spreekt, en roept op tot meer middelen voor de bestrijding van immunodeficiëntie ziekte, volgens een rapport van de Verenigde Naties (VN) de Kans om te winnen van de strijd tegen de immuun-deficiëntie ziekte AIDS door het jaar 2030. Dienovereenkomstig, is het aantal nieuwe infecties is gedaald de laatste jaren gestaag. Daarom is het doel van de complete uitroeiing van AIDS, maar het daadwerkelijk kan worden bereikt, moet worden verhoogd op basis van hoge-niveau van de VN-medewerkers de middelen voor de bestrijding van de dodelijke ziekte.

Meer dan ooit, hoop dat het mogelijk is om AIDS einde, zei Michel Sidibé, Directeur van UNAIDS, de VN-Organisatie voor de strijd tegen AIDS, de publicatie van de jaarlijkse VN-AIDS-rapport. Daarom is de Kans op AIDS wereldwijd door het jaar 2030 volledig uit te roeien.

Achtergrond van deze prognose is gebaseerd op de thans gepubliceerde Cijfers van de AIDS-Infecties in het jaar 2013. Het blijkt dat sinds het uitbreken van de AIDS-epidemie zijn geïnfecteerd in de jaren 1980, nooit minder, mensen met het oorzakelijke Virus. Met name het aantal nieuwe Infecties is afgenomen consequent sinds 2001 naar 38 procent.

Nieuwe medicijnen om te voorkomen dat verspreiding

Volgens UNAIDS, de effectieve preventie van nieuwe Infecties de laatste jaren, niet alleen het meest belangrijk succes in de strijd tegen AIDS, maar ook de bestrijding van de epidemie. De redenen voor het voorkomen van de verdere verspreiding van AIDS, de auteurs van het rapport zie, onder anderen, in de jaren sinds de huidige voorlichtingscampagnes.

Maar bovenal, de beschikbaarheid van anti – retrovirale middelen – deze geneesmiddelen te voorkomen dat met een waarschijnlijkheid van 95 procent van de Overdracht van het AIDS-virus tijdens de geslachtsgemeenschap of tijdens de geboorte, alleen op het Afrikaanse continent voor bijna een miljoen nieuwe Infecties in 2013 te voorkomen. Meer dan 13 miljoen mensen kunnen geleverd worden wereldwijd in het afgelopen jaar met deze anti-retrovirale medicijnen, een stijging van 30 procent meer dan in 2012 en maar liefst 62 procent meer dan in 2010.

Meer geld is nodig

Aan het einde van deze epidemie mogelijk is, aldus UNAIDS-Directeur Michel Sidibé, volgt deze standpunten, maar ook om vorderingen. Dus, de strijd tegen AIDS kan worden tot 2030, is het belangrijk om de beschikbare middelen. Anders zou de vernietiging van aanzienlijk meer.

Hamburg-harburg, 17. Jul 2014

Geef een reactie