Het eerste vaccin tegen Dengue toegelaten tot de koorts

Ein Mediziner hält einen Impfausweis in der Hand
In Mexico, een vaccin tegen Dengue heeft nu voor de eerste keer-koorts, laat dengue-koorts is een gevreesde tropische ziekte wordt door muggen beten zenden. Nu, ‘ s werelds eerste vaccin werd in licentie in Mexico.

Ongeveer 100 miljoen mensen lijden elk jaar op Dengue koorts, vooral in Azië, Afrika en latijns-Amerika. De tropische ziekte die door muggenbeten wordt overgedragen, voornamelijk van de gele koorts mug en de Aziatische tijger mug.

De Mexicaanse zorgverzekeraar heeft nu ingestemd met de eerste vaccin tegen Dengue. De werkzame stof genoemd Dengvaxia is getest volgens de autoriteit van 40.000 vrijwilligers wereldwijd.

Het vaccin beschermt tegen de herhaling van infecties

Volgens een rapport van de wereld gezondheid organisatie (WHO) van vorig jaar Dengvaxia heeft een gemiddelde effectieve tarief van tot 60,8 procent, dat is hoog in vergelijking met andere vaccinaties. Maar Dengvaxia bleek bijzonder effectief te beschermen van mensen die al lijden aan een van de vier Dengue vormen, voorafgaand aan de infectie met een andere stam van het virus. Dit is een groot voordeel, omdat de meest gevaarlijke, potentieel levensbedreigende Vorm van de ziekte, Dengue hemorragische koorts komt meestal bij mensen die al besmet zijn met een andere stam van het virus.

De zorgverzekeraar verwacht dat het vaccin zal voorkomen dat een verblijf in Mexico jaarlijks ongeveer 100 doden en 8.000 ziekenhuis. De fabrikant heeft al toegepast voor goedkeuring voor Dengvaxia in 20 andere landen in de Dengue-risico-gebieden.

Hamburg, 10. December

Geef een reactie