Het Drama in Duisburg: Zoals telefonische counseling voor mentale schok helpt

Schock nach Loveparade 2010 in Duisburg
De tragedie van de Loveparade 2010 in Duisburg, Duitsland, veroorzaakt duizenden mensen van een acute reactie op Stress – de staat van shock na een traumatische ervaring sinds meer dan 30 jaar, Sigrid werkt Zwart als een telefoon kapelaan. In 2010 stond ze door de slachtoffers van de ramp op de love parade. Hier vertelt ze hoe hun werk met mensen met een mentale schok helpt.

Voortdurend, ging de telefoon. Niet eerder hadden we opgehangen, kregen we de volgende oproep. Tranen, wanhopig snikken of woede, schuim van de handset. En nogmaals de vraag: Waarom? De dramatische gebeurtenissen van de love parade door de mensen in onze Regio. Bijna iedereen kende iemand die al in het Drama en werd beïnvloed.

Vanaf de eerste minuten van de ramp, de gesprekken van de betrokken mensen waren met ons, het missen van iemand. Er was nauwelijks mobiele telefoon ontvangst. Deze onzekerheid kan worden voor de nabestaanden ongelooflijk schrijnend. Wat is dat met mijn zoon, mijn dochter, kleindochter, klasgenoot, of vriendin? Bent u ook getroffen?

Wanhopige familieleden wachtten op nieuws

Wat we hoorden, was het proces moeilijk voor ons. De slachtoffers, die buiten de controle, de ervaring kan nauwelijks worden ingedeeld. Wanneer je Vertellen u werden geschud en weer door wijn krampen. Ik probeerde te kalmeren. Met positieve gedachten, de ademhaling van mijn luisteroefeningen. Uiteindelijk ging het. Bijvoorbeeld, als een moeder van de ergste uren van haar leven, vertelde dat Toen ze hoorde van het Drama, al werden uitgevoerd op de meeste TV-kanalen, de verschrikkelijke beelden. Tevergeefs probeerde ze uit te reiken aan de dochter. Haar telefoon had geen receptie. Moest gebeuren met haar, wat?

Intern, een gebed: lieve God, laat ze niet zijn onder de slachtoffers. We gaan, hebben we voor u zoeken? Alle informatie moest geven. In het Internet, de hele familie naar op zoek was. In het geval van YouTube gasten van de love parade in Duisburg, en had ook een kleine films uit de camera van uw telefoon. Elke minuut waren er meer. In één, je zag de dochter, als ze wanhopig geprobeerd met de hulp van de rave-scene in een Container. Is het je gelukt om het te doen, crashte. En verdween uit het beeld.

Gestoord Getroffen zijn in shock

Zelfs als het noodlot telefoon, niemand wist of het meisje was onder de gewonden of zelfs doden. Alleen in het begin van de oproep van de radeloze dochter, dat gebeurde bij een paar schaafwonden, niets. U stotterde, huilde, gilde en opgehangen. Een dergelijke ervaring schudt niemand. Dagen na het incident het gezin – vader, moeder en twee jongere broers en zussen staan nog steeds in shock.

Acute Stress Reactie

We noemen dat acute stress reactie een traumatische ervaring. Deze slachtoffers vertellen ons dat ze bang zijn van zichzelf vragen wat is er met ze gebeurd. Heb je last van symptomen zoals desoriëntatie, tachycardie, Tremor, zware zweten, of Hyper-activiteit, en soms hiaten in het geheugen.

Ziel en lichaam zijn in dergelijke situaties in uitzonderlijke staat. Nadat ik had kalmeerde de beller, ik legde uit dat het een normale en natuurlijke reactie van het lichaam te veel te werken. Zelfs als je kan het nauwelijks geloven, de symptomen verdwijnen langzaam. Ten laatste, na een maand, alles wat kalmeerde weer. Eerder, de Artsen tranquillizers voorgeschreven, is het vandaag. Het maakt gebruik van niets, de druk Ervaren. Het verschijnt opnieuw en opnieuw. In de Droom, of slechts een paar weken, maanden of zelfs jaren na de vreselijke gebeurtenis. Deze verwerkt moet worden. In Het Hier En Nu.

Langzaam in-en uitademen ontspannen in geval van shock

Vaak is dit beeld comfort van De zenuwen was van een rustige meer. In het midden van het meer een enorme steen werd gegooid. Komt alles aan de kook, op de wal, de golven sloegen over de hoogste. Maar op een gegeven moment het meer is rustig weer. De spanning is te groot, ik geef het ademritme. Ik adem luid, een belasting, mitzuatmen en vooral genieten van de verlengde uitademing. De ontspannen, fysiek en mentaal.

Heeft me wakker geschud bellen, het helpt als er een collega naar me luistert, – het optreden als een balsem. Tijdens het vertellen, kan ik al het gevoel een opluchting. Leed gedeeld te verduren eigenlijk beter. Dus het gaat voor ons allemaal. Dat is de reden waarom we ontmoeten elkaar in deze tijden van crisis een veel meer debriefing dan normaal. We praten aan de telefoon met mensen die zijn vernietigd op de grond in wanhoop en het niet weten. Maar in deze Volheid van dergelijke gesprekken kunnen worden voor ons om op te laden. Het was in de eerste dagen na het ongeval, nauwelijks tijd voor een adempauze. Nauwelijks had opgehangen, ging de telefoon weer. En het is ook belangrijk om het hoofd voor elke nieuwe beller.

Telefonische counseling: anonimiteit helpt

De anonimiteit van de bellers aan de telefoon zou kunnen helpen. U weet niet precies wie ik ben, en je hoeft niet bang te zijn dat ik zal achterhalen wie u bent. Dit maakt voor veel mensen, een basis van vertrouwen, kunt u snel open. Bijvoorbeeld, de jonge man die omgestoten in paniek, een shut-off grid. Hij had druif angst in de Mensen, de verschrikkelijke druk van alle kanten. De lucht die je Inademt, de weg was die hem formeel, hij kon alleen maar naar adem snakken. Dit is een vreselijke geschreeuw. De dood huilt. In hem, alleen het stampen van een wens: om Uiteindelijk uit te komen hier! Samen met anderen, hij klopte over de Barrière. Echter, na de vreugde, het Drama van de escape, knagen in hem gevoelens van schuld: De shut-off grid viel op de mensen. Hij heeft misschien iemand? Misschien zelfs meerdere? Zijn je pijn te doen? Overleden?

De Trauma ‘ s verwerken

Of een student die is niet klaar, ze liep een man over de rug op de grond en alleen oppervlakkige ademhaling. In een ongelooflijke angst op dit moment breed. Je weet niet hoe om nieuw leven worden ingeblazen. Wat te doen? Snel voorbij flitsten. Laat alles achter je. Maar klaar was het niet met deze actie. Deze beller probeert te vertroosten mij. Ik neem je met hem, in de Arm, die je het gevoel geven niet alleen te zijn. Als je moet huilen, huil. Ik kan dat niet doen.

Elke beller is genomen door ons serieus, niemand afgewend. Er zijn ook mensen die in het eerste Moment, stout of in de luisteraars lachen, een leuke. We vriendelijk. Want het Overslaan van de diensten van de mensen die in shock zijn vaak. Ze hebben meestal bel een tweede Keer. En dan breekt uit…

Geef een reactie