Heerlijk, maar dodelijke – EU waarschuwt van kanker materiaal in de koffie, Chips, en babyvoeding

krebserregend
Acrylamide wordt geproduceerd in grote verwarming van zetmeelrijke voedingsmiddelen en kanker. Hoge waarden zijn vooral in koffie, gebak en aardappel product gebakken, gefrituurd of geroosterd voedsel worden geladen met kankerverwekkende stoffen. Een uitgebreide studie van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid toont aan dat acrylamide kan doordringen door de vertering in alle organen en de vorming van genmutaties en tumoren veroorzaakt. In het bijzonder, dit effect kinderen en jonge volwassenen worden beïnvloed.

In een onlangs gepubliceerd rapport van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) waarschuwt tegen het verbruik van gebakken, geroosterde en gefrituurde voedingsmiddelen. De nu gepubliceerde studie toonde aan dat het vaak op de verwarmde voedsel, een van nature voorkomende stof die een verhoogde vorming van acrylamide het risico op de vorming van kanker in alle leeftijdsgroepen aanzienlijk.

De stofwisseling produceert kanker stof

Acrylamide verbruikt mondeling wordt geabsorbeerd door het maag-darmkanaal, van daaruit gedistribueerd naar alle organen en uitgebreid gemetaboliseerd. De Auteur Van De Studie, Dr. Diane Benford, Legt Uit. Door deze bewerking, is geproduceerd volgens de onderzoeker Glycidamid belangrijkste metaboliet van dit proces, die op zijn beurt de oorzaak van genmutaties en tumoren in het lichaam.

De resultaten van de studie toonden aan dat de kankerverwekkende en de stof acrylamide geïnduceerde – metabole effect van invloed is op alle leeftijdsgroepen. Speciale risico groep zijn, volgens de onderzoekers, kinderen en jonge volwassenen.

Acrylamide wordt gevormd bij 150 graden

Van de kankerverwekkende stof acrylamide wordt gevormd in voedsel tijdens de bereiding, onder een temperatuur van ongeveer 150 graden – met een drempel dat thuis gebruikt in de keuken en in restaurants, om voedsel te maken, tan, en meer lekker. Belangrijk acrylamide bronnen in de voeding zijn koffie, Chips, koekjes, crackers en knäckebröd, brood en bepaalde babyvoeding.

Tegen de Achtergrond van een significant verhoogd risico op kanker van acrylamide, verschillende overheden adviseren op Europees en nationaal niveau, voor het moment zo weinig mogelijk voedsel – waarin de kankerverwekkende stof kunnen optreden.

Acrylamide is in 2002 al onder verdenking

Als een kankerverwekkende stof acrylamide was het al 12 jaar geleden, de focus van de Europese voedsel-monitoring. Een studie uitgevoerd door de voormalige Wetenschappelijk Comité voor de menselijke Voeding (SCF) van de Europese Commissie publiceerde in 2002 een rapport, waarin wordt gerapporteerd over het risico op kanker te wijten aan de vorming van acrylamide. Echter, aangezien het Publiek moet niet onnodig ongerust, besloten de bevoegdheid tot het geven van de tijd, voor het moment, verdere studies om te zorgen voor een mogelijke waarschuwing zijn voor de beveiliging van gegevens. Een uitgebreid eindverslag van voedsel stress door acrylamide wordt naar verwachting medio 2015.

Hamburg, 4. Juli 2014

Geef een reactie