Heb ik kanker? – Het interpreteren van de aanwijzingen correct

Hinweise auf Krebs
Kanker vroeg op te sporen. Vaak is het genoeg om aandacht te besteden aan enkele belangrijke tekenen van zijn lichaam. Een vrouw moet palperen uw Borsten regelmatig naar knooppunt. Een recente studie toont aan dat de meeste mensen het interpreteren van de aanwijzingen voor kanker is niet correct, zelfs als de symptomen duidelijk. De praktijk Vita legt uit wat de meest voorkomende waarschuwingsborden.

Het Britse onderzoeksinstituut, Cancer Research UK is onderzocht in een recente studie, met ongeveer 1700 onderwerpen, hoe mensen zich gedragen wanneer ze observeren unieke kanker informatie (de zogenaamde Rode-Vlag Kanker Alarm Symptomen). Zonder vermelding van het woord kanker, vroegen de deelnemers aan de studie de vraag of en – zo Ja – hoe vaak merk je zelf bepaalde symptomen.

Stel je voor dat het kanker en niemand kijkt

Het bleek dat 53 procent van de respondenten had waargenomen in de laatste drie maanden, met de symptomen die kunnen een teken zijn van kanker. Verrassend, het is zelfs schijnbaar duidelijke tekenen – zoals knobbeltjes in de borsten of bloed in de urine – slechts twee procent van de patiënten met kanker.

Omgekeerd – dat is wat de artsen waarschuwen niet of niet voldoende betekent dat 98 procent van de mensen die zich voor de hand liggende symptomen van kanker te reageren. Dit is problematisch, omdat voor de behandeling van kanker in het Algemeen geldt: hoe eerder dit wordt ontdekt, hoe beter de kansen op genezing.

Kanker negeren?

De redenen waarom uniek klachten met een mogelijk kanker geassocieerd te worden, volgens de onderzoekers op verschillende manieren. In feite, de waargenomen symptomen van de Getroffen zou niet genegeerd worden. Veel mensen bijvoorbeeld, maar zijn niet bereid te overwegen de mogelijkheid dat u kanker hebt. Bovendien, zoals leeftijd gerelateerde ziekten, infecties, gewrichtsontsteking, of cysten zullen instinctief zocht naar een verklaring voor de symptomen, de bekende ziekte patronen.

In de volgende paragraaf, hebben we een lijst van signalen die kunnen duiden op kanker.

Als u zich houdt aan een of meer van deze symptomen heeft, moet u onmiddellijk een arts raadplegen. In geval van twijfel, het is gezonder, beter te kijken naar al te veel van het advies van een arts, dan een keer te weinig.

Veranderingen in de huid

De huid sterk reageert op externe en interne invloeden. Dus, zelfs relatief onschadelijk factoren, zoals zonnebrand, allergie, Stress, voedsel veranderingen of infecties kunnen verantwoordelijk zijn voor dat als ons grootste Orgaan veranderd. Niettemin, de huid artsen observeren, niet zonder reden, extern, bij langdurige veranderingen aan de huid als een mogelijke indicatie van kanker van de huid. Dit geldt met name in het geval van de lever-spots. Hier kunt u zich aan de volgende vuistregel: hoe meer opvallend – bijvoorbeeld in termen van grootte, kleur, vorm – een mol eruit ziet, hoe meer je moet een oogje houden op hem. De huid artsen classificeren van het risico van dergelijke gezwellen van pigment-vormende cellen in de huid, door de wijze, volgens de zogenaamde ABCDE-regel.

Hier verwijst naar asymmetrie. Een lever-spot is niet zo opvallend, als het gelijkmatig rond of ovaal.

B staat voor grens en zegt dat de randen van de lever-spots moeten worden afgebakend in de Overgang naar de huid sterk. Een soepele Overgang, echter, is opvallend.

C als Kleur – de engelse term voor kleur – beschrijft een toets kanker indicator. Een multi-gekleurde lever plek betekent een verhoogd risico van kanker van de huid.

D is de diameter. Kortom, artsen levervlekken, die groter zijn dan vijf millimeter kijkje op de huid, als een risico.

E betekent ontwikkeling. Een mol zou moeten veranderen volgens een van de punten A tot en met D geeft aan dat het risico van kanker. Het verwijderen van een opvallende levervlekken kan worden meestal uitgevoerd door een huid arts en duurt slechts een paar minuten.

Respiratoire klachten

Als hoesten, heesheid en kortademigheid optreden om onverklaarbare redenen over een lange periode van tijd, dit kan een indicatie zijn van verschillende ziekten, maar ook aan kanker. Dit geldt in het bijzonder aan toe te voegen dat als de chronische hoest, een bloedige sputum. Een dergelijke chronische en vaak in uw symptomen van toenemende respiratoire symptomen zoals een bronchiale carcinoom (longkanker) of pleurale tumoren. Maar ook laryngeal of keelholte kanker leiden tot ademhalingsproblemen. Een blijvende heesheid wordt waarschijnlijk onderschat, waarschijnlijk als een kanker opmerking, sinds het wordt gebracht als een Symptoom van meestal – terecht – met ongevaarlijke ziektes.

Het ontbreken van kracht

Een belangrijke en onverklaarbare daling in de prestaties wordt beschouwd als een zogenaamde non-specifieke waarschuwing signaal – dus het kan bij veel ziekten. Echter, de vraag van chronische vermoeidheid of aanhoudende gevoel van zwakte Standaard in het geval van Artsen, als u vermoedt dat een bepaalde Vorm van kanker.

Onverklaarbaar Gewichtsverlies

Als je verliest, voor geen klaarblijkelijke reden, een aanzienlijk gewicht kan een teken zijn van kanker. Vele soorten kanker, zoals darmkanker, leukemie of kanker aan de alvleesklier, wat leidt tot een plotseling verlies van het gewicht. Als ruwe vuistregel geldt: Een niet-dieet-geïnduceerde gewichtsverlies van vijf procent in de drie maanden, of tien procent in een half jaar wordt beschouwd als een waarschuwing. Andere oorzaken kunnen worden ziekten, infecties, allergieën van het voedsel of de schildklier. U moet overleggen met een onverklaarbaar gewichtsverlies in ieder geval de arts.

Een node op het lichaam

Als je ergens op je lichaam een knooppunt, dan moet u uw arts raadplegen. Het kan een indicatie zijn van kanker. Wat voor soort hangt af van de kanker, kan het uit waar de knoop ligt.

Meest vaak, de zieke of hun Partner ontdekt dat er een teelbal-of borstkanker. Zaadbalkanker meestal manifesteert zich door een pijnlijke zwelling van één teelbal. Dus, moet u onmiddellijk de arts. In de leeftijdsgroep van 25 tot 45-jarige mannen is de meest voorkomende maligne Tumor is zaadbalkanker. Borstkanker is niet alleen een knooppunt kan geven in de borst. Aandacht besteden aan de knooppunten in de oksel, eenzijdige vergrote Borsten, of een Branderig en Trekken in de borst.

Een plotselinge knoop aan de hals, de liezen of onder de oksel kan een gezwollen lymfeklier. Het verschijnsel toont meestal op wanneer het immuunsysteem werkt, dus als ons lichaam vecht voor bijvoorbeeld een verkoudheid of een griep. In het geval van een ziekte kanker, de lymfeklieren zwellen, maar ook nogal traag.

Ongewone Bloeden

Bloed in de urine hoeft niet altijd te betekenen dat een urologische onderzoek noodzakelijk is. Hoewel het goed mogelijk dat een onschuldige oorzaken, zoals een blaasontsteking of nierstenen, zijn de oorzaak van deze symptomen. Vooral als je nog pijn bij het plassen en een frequente drang om te plassen. Een snelle diagnose van de oorzaak is dan vooral belangrijk om kanker van de blaas, uit te sluiten of om met hem te vechten in het geval van een ziekte in een tijdige wijze.

Vaginale bloeden en om de meeste van de periode. Er kunnen echter tijd tussen het bloeden. Dit kan worden veroorzaakt door hormonale veranderingen, ontsteking of gewond bloedvaten na seksueel contact.

Bloed in de ontlasting betekent niet altijd colorectale kanker: De meest voorkomende oorzaak van ontstoken aambeien. Ook een maag bloeding verantwoordelijk kunnen zijn. Als u ziet bloed in de ontlasting, is het raadzaam in ieder geval naar een arts en laat de oorzaken te verduidelijken, kanker van de dikke darm worden uitgesloten.

Het is onwaarschijnlijk dat frequente neusbloedingen aan kanker. Echter, in zeldzame gevallen, kan dat een eerste teken van leukemie.

Problemen met plassen

Vooral in het geval van oudere mannen met een vergrote prostaat kan leiden tot problemen bij het urineren. Veel voorkomende symptomen hiervan zijn: de urine van de blaas wordt geleegd slechts langzaam, de urinestraal is minder, het water persen actief is, wordt de urine na de infusie, de urine stroom wordt onderbroken, of de blaas niet helemaal worden ontladen. De vergroting is vaak onschuldig (benigne prostaathyperplasie). In sommige gevallen, de symptomen kunnen wijzen op prostaatkanker in een vroeg stadium. Daarom, indien u merkt dat een aantal van de bovengenoemde symptomen, zie je huisarts en praat met hem. Hij vindt met een PSA-Test Nauwkeuriger.

Hamburg, 4. December 2014

Geef een reactie