Hartaanval – meer en meer jonge vrouwen worden beïnvloed

Artsen waarschuwen: Het aantal jonge vrouwen die lijden aan een hartaanval, is het verhogen van de afgelopen jaren. Weet je wat het is en hoe ze reageren in het zogenaamde Eva-infarct correct.

De huidige gegevens laten zien dat 17 procent van de vrouwen die lijden aan een ernstige hartaanval zijn onder 55 jaar oud. Rond de eeuwwisseling waren er slechts tien procent. De procentuele verdeling van leeftijdsgroepen is verschoven sinds 1999 de loop van de tijd, met name bij vrouwen en jongere leeftijdsgroepen, zegt Jens-Uwe Röhnisch, senior arts in de Vivantes Klinikum Hellersdorf in Berlijn.

Roken als een belangrijke oorzaak van

Hij verwees naar een recente evaluatie van de Berlijnse myocardinfarct register, die hij onlangs gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de duitse vereniging van cardiologie in Mannheim, Duitsland. Röhnisch leidt ook tot een mogelijke verklaring: Roken is toegenomen, met name in de jongere leeftijdsgroepen. Ongeveer 80 procent van de onder 55-jarige vrouwen met een ernstige hartaanval gerookt. Voeg toe aan dat de obesitas is toegenomen bij jongere vrouwen, zodat de cardioloog.

Zijn voorstel, om in te spelen op de Trend: het is Nu belangrijk om te focussen op de primaire preventie, vooral bij jongere vrouwen. Hij wil om hartaanvallen te voorkomen door het bestrijden van de oorzaken. De belangrijkste zijn: Obesitas (vooral buikvet), gebrek aan lichaamsbeweging, hoge bloeddruk, een hoog vet in het bloed, Diabetes mellitus (diabetes mellitus), Stress en Roken.

Eva-infarct herkennen

Een ander Probleem is dat Bij vrouwen, hartaanvallen verschillende symptomen hebben dan mannen. U moet zich bewust zijn van:

NAN-regel: van Alle klachten die plotseling optreden in het gebied tussen de neus, de Arm en de navel (= NAN), en binnen 15 minuten niet verdwijnen, kan dat duiden op een hartaanval. Dit is verdacht, de sos-arts op 112!

Luchtwegen: Acute kortademigheid en ernstige kortademigheid. Deze symptomen worden geïnterpreteerd door Artsen wordt vaak aangezien als een Astma-aanval.

Misselijkheid en braken: Meestal een plotseling optredend ongemak. Vaak moeten doorgeven Getroffen in de korte tussenpozen meerdere keren achter elkaar. Veel artsen interpreteren dit als een maag, gal of pancreas-en vaatziekten.

Pijn in de rug: vrouwen lijden anders dan mannen vaak ongemak in de bovenste cross-sectie. De print zit tussen de schouders, en trekt in de richting van de kaak-en / of nek.

Bovenste abdominale symptomen: Een doffe druk in de borst die zich verspreidt in de maagstreek. Ongeveer 40 procent van de patiënten hebben deze pijn.

Duizeligheid: Veel Patiënten hebben het gevoel flauw, is alles over.

Hamburg, 10

Geef een reactie