Hardlopen maakt slim

Eine Idee haben
Sport helpt de hersenen, volgens een recente studie, nieuwe zenuwcellen om het imago van de sport kan helpen de hersenen om nieuwe zenuwcellen. Wetenschappers hebben nu ontdekt, in welke Training het beste werkt.

Als we bewegen, veranderen we de structuur van onze hersenen. Studies in muizen waren in staat om herhaaldelijk te laten zien dat fysieke activiteit verhoogt het volume van de hersenen en leeftijd-gerelateerde daling van de zogenaamde grijze stof vertraagt. Het is dus belangrijk voor het leren en het geheugen, is verantwoordelijk.

Veel onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in hoe de beweging van het ontstaan van de volwassen neuro, zodat de ontwikkeling van nieuwe zenuwcellen in de volwassenheid. Op de lange termijn, bijvoorbeeld, een effectieve preventie van dementie kan worden ontwikkeld.

Duursporten helpt zenuwcellen

In het Algemeen, wetenschappers nemen aan dat mensen ontwikkelen hun leven lang nieuwe zenuwcellen in de hersenen. Het lijkt echter, als het een endurance sport zou versnellen dit proces aanzienlijk.

Hamster im Rad

Goed voor de hersenen – maar het kan ook helpen de mensen?

Studies bij dieren hebben aangetoond dat deze twee tot drie keer zoveel nieuwe zenuwcellen in de Hippocampus, als je bands een dag te lopen – of wielen, trein, in plaats van niets te doen. De wetenschappers nemen aan dat dit effect treedt ook op bij mensen.

Zo ver, de focus van de onderzoekers richtten zich in hun experimenten, constante training van het uithoudingsvermogen. Nu finse wetenschappers hebben vergeleken in een nieuwe studie, verschillende vormen van training. Ze publiceerden hun resultaten deze maand in het Journal of Physiology.

De onderzoekers bestudeerden een grote groep van mannelijke ratten. Alle deelnemers van het Experiment dieren waren het begin van een stof ingespoten, met de nieuw gevormde hersencellen kan worden geïdentificeerd.

Die Opleiding het Beste is?

Na dat, de wetenschappers stuurden enkele van de dieren in de wielen en liet hen er meerdere uren per dag race. Een tweede groep zijn de ratten nam het Equivalent is van een menselijke kracht training: je hebt een beetje gewicht op de rug gebonden, en moest beklimmen van een helling. De dieren van de laatste groep werd ook in een wiel, maar in korte, intensieve intervallen.

Na zeven weken, vergeleken de onderzoekers het aantal nieuwe zenuwcellen in de Hippocampus van de dieren: Degenen die de training van het uithoudingsvermogen, toonde een significante stijging. Ook de interval-groep, een verbetering te identificeren. Alleen in het geval van de ratten getraind maar op hun kracht, toonde geen verbetering – maar ze had gebouwd in de grote afmetingen van de spieren.

Training van het uithoudingsvermogen stimuleert de zenuw groei

Natuurlijk ratten zijn niet de mens – niettemin, de Directeur van studies aan Miriam Nokia is van mening dat dezelfde matige duursporten kan de beste training voor de menselijke hersenen. De reden waarom Nokia en uw collega ‘ s weten het niet. U hebt echter wel een gok: training van het uithoudingsvermogen lijkt te bevorderen, de zogenaamde groeifactor BDNF, een Eiwit dat van invloed op het zenuwstelsel groei. Hoe langer iemand is uitgevoerd, is de meer BDNF. Sterkte opleiding, echter, heeft geen invloed op het Eiwit.

Dit is echter niet zeggen, dat alleen de endurance sport heeft een positieve invloed op de hersenen, Alleen de Hippocampus lijkt te profiteren het meest. Sterkte of intervaltraining, zodat waarschijnlijk de enige andere gebieden. Concluderend kan worden gezegd dat het sterkt ons in het leren en het geheugen, om van tijd tot tijd.

Hamburg-harburg, 18. Februari

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie