Guido Westerwelle is dood

Guido Westerwelle
De voormalige Minister van buitenlandse zaken, Guido Westerwelle, op de leeftijd van 54 jaar, in het gevolg van zijn leukemie-en vaatziekten gestorb Minister en FDP-leider, Guido Westerwelle, is overleden op vrijdag kondigde de voormalige buitenlandse op de leeftijd van 54 jaar, zijn ziekte, leukemie, als de Westerwelle Stichting.

In de zomer werd de diagnose Acute Myeloïde leukemie (AML) – nu de Ex-Minister van buitenlandse zaken Guido Westerwelle heeft de strijd verloren tegen de ziekte. Als de Westerwelle-Stichting bekend dat hij is overleden op vrijdag op 54-jarige leeftijd.

Een korte terug te keren naar de Openbare

In het najaar van 2014 werd uitgevoerd bij Westerwelle een beenmerg transplantatie. In de zomer van het volgende jaar keerde hij terug naar het openbare leven, in November, 2015, in zijn boek Tussen twee leven van liefde, de dood, en het Vertrouwen.

Op de Website van de Guido Westerwelle Foundation zegt: We hebben gevochten voor. We hadden het doel in het achterhoofd. We zijn dankbaar voor een geweldige tijd samen. De liefde blijft.

Foto: westerwelle-foundation.com

Leukemie: De kans op genezing vergroten

De diagnose van kanker van het bloed treft vooral oudere mensen en kinderen. Maar vandaag de dag is het niet langer een doodvonnis, de stijgende kansen op genezing. Een groot Probleem echter is dat de symptomen worden vaak over het hoofd gezien voor een lange tijd. Omdat de symptomen, zoals vermoeidheid of gewichtsverlies kan ook aangeven onschuldig Lijden.

In Duitsland elk jaar gediagnostiseerd meer dan 10 000 mensen. Maar de wetenschap is het ontwikkelen van meer en meer doeltreffende geneesmiddelen. De kans op Overleving omhoog gaan! Over de huidige stand van het onderzoek van Prof. Dr. Arnold Ganser. De Internist is een lid van de duitse Vereniging voor beenmerg en bloed stamceltransplantatie.

Wat leukemie eigenlijk oplost?

Dat weten We niet precies. Maar één ding is zeker: Met toenemende leeftijd, het risico op het ontwikkelen van leukemie is in stijgende lijn.

Moet ze altijd dodelijk?

Nee, we altijd zoeken naar betere manieren om ze te stoppen en vertragen hun ontwikkeling.

Wat is de behandeling?

Dat is mede afhankelijk van het type van leukemie. Er zijn vele verschillende vormen. Bijvoorbeeld, de chronische leukemie: het wordt vaak gevonden tijdens een routine-onderzoek, uw ziekte is zeer traag. In dit geval is waargenomen in eerste instantie. Het bloed verslechteren waarden, wordt behandeld met medicijnen. Soms hebben de patiënten krijgen ook aftreksels van defensie stoffen, zogenaamde immunoglobulinen.

Welke vormen van Leukemie zijn er nog?

Acute leukemie is bijzonder agressief. En de behandeling is anders. Hier is in de eerste plaats een chemotherapie. Wij geven meestal een combinatie van cytostatica. Dit is de technische term voor middelen die remming van de celgroei. Bepaalde groepen patiënten krijgen ook Vitamine A of immuun therapie met antilichamen.

En het genoeg, bloedkanker en stoppen?

Helaas, niet altijd. In het geval van de zogenaamde hoog-risico groepen raden wij aan voor stamceltherapie, beenmerg donatie

Die behoort tot de hoog-risico-groep?

De u. een. patiënten met een bepaalde genmutatie, alsmede degenen die niet reageren op chemotherapie. We zullen zien na een paar weken op de foto en in het beenmerg.

Er zijn tal van vrijwillige donoren voor een beenmerg-of stamceltransplantatie?

Nee. Sinds de gezinnen worden steeds kleiner, er is een gebrek aan donoren. Omdat binnen de familie van de geschikte donoren zijn het meest waarschijnlijk. En die heeft weinig of geen broers of zussen, is de Kans wordt verkleind tot de juiste donatie. In dit geval kijken we naar de buitenlandse donor register. We zijn ook niet te kunnen vinden, hebben wij nu stamcellen uit navelstreng banken. In principe is het echter, dat het beenmerg donatie van een familielid belooft te worden het grootste succes.

Beenmerg doneren

Een beenmerg-of stamceltransplantatie belooft een grote kans op genezing van leukemie. De donor en de ontvanger moet bijna identieke cel kenmerken. De Transmissie is vergelijkbaar met een bloedtransfusie door de ader. De cellen vinden hun weg naar het beenmerg alleen, wanneer zij de gezonde cellen in het bloed.

INFO

De duitse kanker steun, www.krebshilfe.de

Dt. De José Carreras Stichting e. V., www.carreras-stiftung.de

Deutsche leukämie-& lymphom-Hilfe e. V., www.leukaemie-hilfe.de

Centrale beenmerg donor register in Duitsland, www.zkrd.de

Hamburg-harburg, 18. Maart

Geef een reactie