Groenten – Frituren is gezonder dan koken?

Eine Pfanne mit Gemüse
Fruit is rijk in de zogenaamde fenolen, die de bescherming van onze cellen – wanneer je Bak in de olijfolie de verhouding van deze plantaardige stoffen is toegenomen in de groenten, laat een spaanse StudieIm gebakken groenten speciale gezonde plantaardige stoffen worden bewaard, beter dan in gekookt, toont een recente spaanse studie – als u merkt dat een ding.

Een factor die maakt groenten zo gezond, is zijn rijkdom in de zogenaamde fenolen: fytochemicaliën hebben een antioxidant werking hebben, dat is, zij beschermen de cellen tegen schade en helpen ziekten zoals kanker of Diabetes en het voorkomen van hart-en vaatziekten.

Spaanse onderzoekers onderzocht in de huidige studie is de methode van de voorbereiding, deze stoffen zijn beter bewaard bij het koken of Bakken. Het Team onder leiding van Prof. Cristina Samaniego Sánchez, de Universiteit van Granada, gekookte groenten (aardappelen, pompoen, tomaten en aubergine) op een andere manier. U gebakken groenten in olijfolie extra vergine, gekookt in water of in een mengsel van water en olijfolie. Toen de onderzoekers geanalyseerd, onder andere, de inhoud van vet en fenolen in de groenten opzichte van rauwe groenten.

Bakken met olijfolie zorgt groenten gezonder

U kunt doen met olijfolie?

Olijfolie kun je gebruiken om te Bakken. Extra-virgin olijfolie kan worden tot ongeveer 160 °C warmte – ideaal voor het Bakken van vis en groenten. Steaks liever een hete (200 °C). Dit geraffineerde olijfolie is geschikt (Geraffineerde olijfolie, indien zij niet uitdrukkelijk is geïdentificeerd als moedertaal of koud geperst).

Het resultaat: Bakken in olijf olie steeg het fenol-inhoud in de groenten tijdens het koken, kan dit effect niet worden bereikt. Prof. Samaniego: Olie als een warmte-transport medium verhoogt de hoeveelheid fenolen in de groenten, in tegenstelling tot andere bereidingswijzen, zoals koken, waar de warmte van het water zal worden vervoerd. Dus meer van de plantaardige materialen blijven in de Bak en de Olie verrijkt de groente met extra fenolen. Als voorwaarde de onderzoekers noemen het gebruik van extra virgin olijfolie.

Het Roosteren ook verhoogt het vet en calorieën in groenten, maar in de balans van de groenten nog gezonder, de studieleider.

Hamburg-harburg, 22. Januari

Geef een reactie