Groene thee stopt kankercellen

Tee gegen Krebs
Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat groene thee bevat een stof die remmend werkt op de groei van kanker hemmtEin van bepaalde stoffen in groene thee de groei van kankercellen. Een recente studie van AMERIKAANSE artsen. De verkregen resultaten worden geopend, is volgens de onderzoekers volledig nieuwe mogelijkheden voor de behandeling van kanker en Preventie.

In de studie beschreven werkzame stof in groene thee genoemd epigallocatechin gallate (EGCG), en de wetenschap heeft enige tijd bekend. Nu hebben de onderzoekers van het Los Angeles Biomedical Research Institute ontdekt dat deze stof – die ongeveer twee-derde van de droge massa van groene thee maakt het metabolisme van kanker cellen is verstoord. Deze verstoring in de stofwisseling, op zijn beurt, remt de groei van kankercellen.

Nieuwe deur in de behandeling van kanker

De groene thee in lagere doses in zwarte thee opgenomen werkzame stof is gewijzigd in het geval van alvleesklierkanker, bijvoorbeeld, de productie van een bepaald enzym lactaat Dehydrogenase A. Het voorkomt de vermenigvuldiging van kankercellen. Volgens de Directeur van de studie, Professor Lee Wai-Nang, dit effect kan niet de ziekte, voor de behandeling van bestaande kanker, maar ook als een effectieve preventie van kanker kan worden gebruikt. In order voor het openen van een nieuwe deur in de behandeling van kanker, beschrijft de onderzoekers het belang van de resultaten van het onderzoek.

Hamburg, 4. Juni 2014

Geef een reactie