Groene thee: door gezond!

Grüner Tee ist besonders gesund
Groene thee is over het algemeen zeer gezond – bij het kopen van je moet maar op het oordeel van de Stichting van het product-test vertrouwen groene thee vele gezondheidsbevorderende eigenschappen. Stiftung Warentest heeft nu onderzocht de producten van verschillende leveranciers op verontreinigende stoffen – met verrassende resultaten.

Voor bijna 5000 jaar, Groene thee wordt gedronken om zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. Onder andere dingen, de kleine daden allrounder onder de thee, spijsvertering, verbetert de vetverbranding en om te ontgiften. Reden genoeg voor de Stiftung Warentest, het testen van producten van verschillende fabrikanten op schadelijke stoffen. De ontnuchterende resultaten: Slechts 5 van de 25 rassen getest werden beoordeeld als goed.

Het beste is een biologische thee

Werden getest in zowel Beuteltees als capsules en in poedervorm. De Tester gekocht in supermarkten, gespecialiseerde winkels en in de gezondheid van voedsel winkels. De winnaar van de test is een Bio-product: De Alnatura Groene thee Sencha kreeg kleine inhoudingen door een lichte nicotine blootstelling, gesneden in het algemeen, maar de beste en kreeg de beoordeling goed. De beste losse thee waren nog steeds beoordeeld als voldoende, verschillende soorten hebben, maar de cijfers zijn voldoende of zelfs slechte. Een van de redenen: In deze thee, een verhoogde hoeveelheid plantaardige stof pyrrolizidine alkaloïden had aangetoond. En dit heeft gewerkt in dierproeven te kankerverwekkend zijn. Waarschijnlijk de ingrediënten op mitgepflücktes onkruid in de thee.

Grenzen zijn niet exact bepaald

Volgens de Federal Institute for risk assessment (BfR) moet niet in een 60 kilogram volwassen, op de lange termijn meer dan tot 0,42 microgram van pyrrolizidine alkaloïden per dag wanneer er sprake is officieel geen limiet. Test hoofd en een food chemicus Thomas Kopp man waarschuwt: koffie drinkers hoger kan zijn dan dat bedrag snel op. In het geval van een aantal van de geteste groene thee een Kopje per dag is al genoeg.

Hamburg-harburg, 25. September

Geef een reactie