Groene recept: geneeskunde fiscaal aftrekbaar

Apothekerin und Kundin
Medicijnen zijn aftrekbaar voor de belasting – met een groen recept möglichWer is regelmatig gebruik maken van over-the-counter drugs, moet op een groen recept vorm van de arts voor te schrijven. Je weet hier is wat verplicht worden tot terugbetaling van de zorgverzekeraars en hoeveel geld u kunt besparen.

De kosten voor een medische behandeling kan vermindering van de buitengewone lasten van de inkomstenbelasting. Volgens de meest recente beslissing van de Federale Financiering van de rechtbank, is de verordening niet voldoende door een arts (bijvoorbeeld op Groene recept) voor fiscale doeleinden. De voorlegging van een attest van de medical officer of de Medische dienst van de zorgverzekeraar zijn na de op 18. Juni 2014 gepubliceerde uitspraak van het Federale hof van Financiën is niet nodig.

Wat OTC-geneesmiddelen worden terugbetaald door de verplichte ziekteverzekering?

OTC-geneesmiddelen (eng. over de counter – = over-the-counter verkocht), de farmacie alleen, voorschrift-gratis drugs. Wettelijke ziekteverzekering sinds 01.01.2012, de kosten van deze niet-receptplichtige geneesmiddelen. Aangezien het een vrijwillige dienst van de fondsen niet worden terugbetaald, echter, een ziektekostenverzekering, het OTC-geneesmiddelen.

Als u wilt weten of uw Fonds heeft betrekking op de kosten van geneesmiddelen op recept volledig, gedeeltelijk of helemaal niet, klik hier.

Geef een reactie