Goede vetten, slechte vetten? Duitsland is clueless

Eine Frau steht vor einem Supermarktregal und denkt nach
Waar zijn de gezonde vetten binnen het ongezonde? Daarnaast is de meerderheid van de Duitsers niet weten, laat een huidige Forsa onderzoek, wat is het verschil tussen Vetten die gezond zijn, en waar je kunt zitten? De Duitsers hebben geen idee van vet – het resultaat van een recente opiniepeiling Forsa.

Forsa geïnterviewd 1.003 duits op de leeftijd van 14 tot de leeftijd van 65 jaar uw Kennis van vetten. De resultaten toonden: de kennis van De Duitsers ten aanzien van vet is zeer gemengd. Zo ‘ n 60 procent van de respondenten beweerde te weten wat vetzuren zijn gezond of ongezond, en 50-60 procent weet niet in welke voedingsmiddelen, vooral veel ongezonde vetzuren zitten.

Infografik der Forsa-Fettstudie

De duitsers kennen geen transvetten

Een verdere gat in het Vet van de Duitsers op de hoogte zijn van betrekking op de zogenaamde TRANS-vetten. Deze industrieel geproduceerde oliën en vetten werd besloten de laatste tijd steeds vaker in het nieuws, bijvoorbeeld als een start in juni 2018 TRANS-vet verbod in de Verenigde Staten. Een canadese analyse van 73 studies over het onderwerp bleek onlangs dat de toegenomen consumptie van deze vetten verhoogt het risico te lijden aan een hart-en vaatziekten zoals een hartinfarct of ouderdom van het hart, met 21 procent. Niettemin, 72 procent van de Duitsers, volgens de Forsa onderzoek, het is niet bekend wat schuilt er achter de term transvetten.

Hoe de verschillende soorten Vet te onderscheiden, wat vetten die het lichaam nodig heeft en in welke voedingsmiddelen ze zitten vast in de grote praktijk van de Vita-vet-Atlas – klik hier.

Hamburg-harburg, 26. Augustus

Geef een reactie