Gif in de moestuin

Gemüse aus dem Garten mit Blei belastet
Groenten uit de eigen tuin is aanzienlijk verontreinigd met lood en andere zware metalen dan de groenten uit de super markt wordt beschouwd als een gezonde soort van voedsel-procurement – de teelt van groenten en fruit in eigen tuin. Nu een recente studie toont aan dat dit wetsvoorstel niet meer stijgt vooral tuinen, in de grond, de vruchten van de lokale groente. De praktijk Vita heeft voor u de feiten.

Een Zoektocht van de Noord-duitse omroep NDR), veld vruchten, zoals een salade uit de tuin, vaak met aanzienlijk grotere hoeveelheden van de giftige stoffen dan de groenten uit de supermarkt. Het verrassende resultaat van het Onderzoek gehouden werd gisteren in het NDR-documentaire De Trucs met fruit en groenten – wat presenteerden we echt eten.

De ligging van de tuin is van cruciaal belang

Vanaf het station, in opdracht van laboratorium analyses hebben aangetoond dat de verontreiniging van gewassen uit de eigen tuin met giftige stoffen op heel verschillende manieren, en de ligging van de tuin is van cruciaal belang. Die gezichten besteld in de nabijheid van een drukke weg, een fabriek of van het land economisch te groeien groenten, moeten voorzorgsmaatregelen nemen, adviseert Laura van Hoop, expert voor milieu-toxines door de Technische Universiteit van Berlijn.

Specifiek, hoofd salades van supermarkten en discounters in het laboratorium onderzocht. De salades uit eigen moestuin in Hamburg waren oorspronkelijk alleen maar bedoeld als een controle-monsters werden getest om de gekochte producten. Het verbluffende resultaat is dat De sla uit de handel vertoonde slechts kleine hoeveelheden giftige stoffen zoals zware metalen en pesticiden en alle bewegende in het kader van de EU-grenswaarden. Anders wordt de salades van kleine tuinen. Sommige van die waren belast met zware metalen, mogen ze niet worden verkocht in supermarkten en discounters.

Het loodgehalte in de tuinen hoge

Volgens de verklaringen van de zender, in het bijzonder de loodbelasting in de groenten uit de tuin is zeer hoog. Groenten, dat gaat in de handel, bevatten een maximum van 0,3 milligram lood per kilogram. In drie van de vijf geteste salades uit de kleine van deze waarde werd de tuinen, echter overschreden – in sommige gevallen tot 18 keer de toegestane hoeveelheid Lood. Zulke hoge hoeveelheden lood, regelmatig, is zeer schadelijk, legt Laura van Hoop. Je doet het toch, bedreigend nieren of de lever beschadigen. De analyses zijn beperkt voor de uitzending over de hoofden van de sla – echter worden beïnvloed door blootstelling aan Lood in de bodem, allemaal geplant vruchten.

Hamburg-harburg, 19. Augustus 2014

Geef een reactie