Gezond-risico vliegtuig: Triggers aanvallen van de Ziekte van vliegen in het geval van CED?

Lösen Flugreisen Krankheitsschübe bei CED aus?
Een recente studie toont aan dat de lucht reizen, Ziekte flare-UPS uitstapjes te activeren in het geval van chronische inflammatoire darmziekten, vlucht en verblijf op grote hoogte. bij patiënten met een chronische inflammatoire darmziekte ontsteking te activeren recidieven-een recente studie van Zwitserland laat zien

Vliegreizen kunnen leiden tot exacerbaties van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De onderzoekers vonden Dr. Stephan Vavricka van de stad ziekenhuis Triemli in Zürich. De reden voor de toename van het aantal ziekte hervallen na vliegreizen: het lage zuurstofgehalte op grote hoogte. In de vlucht hutten prevaleren air voorwaarden, zoals in de bergen, de luchtdruk en het zuurstofgehalte is op een hoogte van 1500 tot 2500 meter boven zee niveau is vergelijkbaar.

De hoeveelheid lucht die gunsten ziekte hervallen

Dat de zogenaamde hypoxie (gebrek aan zuurstoftoevoer naar weefsel) kan het voordeel van de ontwikkeling van ontstekingen in de darm, weet u al. Nu wilden de onderzoekers achterhalen of er een relatie is tussen het bedrag dat verband houdt met zuurstof tekort en recidieven van chronische inflammatoire darmziekten (IBD). Dit Vavricka en zijn collega ‘ s bestudeerden 100 patiënten met CED. Zij vergeleken de patiënten die had twaalf maanden waarnemingsperiode van ten minste één Ziekte flare, met de klacht bleef gratis. Het resultaat: De patiënten die hadden geleden een boost, had in de vier weken voorafgaande aan die, vaker, op een hoogte van meer dan 2.000 meter, of een vlucht genomen dan patiënten zonder klachten. De conclusie van de wetenschappers: air reizen en toename van de hoogte blijft bij patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, dan is het risico voor de ziekte van recidieven in de volgende vier weken.

Wat zijn chronische inflammatoire darmziekten? Gedetailleerde informatie over de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, kunt u hier lezen.

Hamburg-harburg, 2. Juli 2014

Geef een reactie