Gewasbeschermingsmiddelen met glyfosaat in bier gevonden

Ist nach Autos und Fußball jetzt auch das Bier von einem Skandal betroffen?
Ook wordt het bier, auto ‘ s en voetbal nu van het ene schandaal betrokken?De controversiële gewasbeschermingsmiddelen met glyfosaat in de populaire soorten bier te tonen. De experts nog steeds links – en met goede reden.

De in München milieu-Instituut heeft aangetoond dat in 14 verschillende soorten bier, het bestrijdingsmiddel glyfosaat. Dit wordt meestal gebruikt in bestrijdingsmiddelen en wordt verdacht van het veroorzaken van kanker. Voor het onderzoek van de medewerkers van het milieu-Instituut in München tussen December 2015 en januari 2016, van een totaal van 14 soorten bier, die allemaal moet één van de meest geconsumeerde Bier in Duitsland. gekocht Alle resultaten van het onderzoek kan hier gevonden worden.

Het Instituut heeft aangegeven dat de Test is relatief klein. Daarom kan geen Algemene uitspraak worden gedaan over de mate waarin bepaalde merken worden beïnvloed. Voor de meting van de zogenaamde Elisa-methode wordt toegepast: Dit suggereert dat, hoewel bij lage waarden, maar wordt beschouwd als controversieel, en daarom is een tweede test gevolgd. De zogenaamde LC-MS/MS methode gebruikt, waarbij de eerder gemeten waarden bevestigd. Deze plot met deze gemiddelde 30 microgram per Liter.

Experts niet bezorgd over glyfosaat inhoud in het bier

Toch, niemand moet afzien van het bier: Volgens de Federal Institute for risk assessment (BfR) residuen van Glyfosaat in bier, uit een wetenschappelijk oogpunt, is het aannemelijk zijn en, in principe, het is te verwachten, omdat glyfosaat is een toegelaten gewasbeschermingsmiddel werkzame stof in de granen. Glyfosaat residu niveaus van 30 microgram per Liter bier vertegenwoordigd in de huidige stand van kennis geen risico voor de gezondheid. Om de gezondheid te bevatten gevaarlijke hoeveelheden glyfosaat door bier, zou zijn om een volwassene van ongeveer 1.000 liter per dag.

Controversiële Gewasbeschermingsmiddelen Met Glyfosaat

Glyfosaat, de meest gebruikte ter wereld onkruid-killers. In Duitsland elk jaar wel 8000 ton geconsumeerd, vooral op het boerenland, in de Parken en op de rails. De Federal office for risk assessment (BfR) is van mening glyfosaat-to-date voor het veilig. De wereld gezondheids organisatie, de WHO, het is geclassificeerd als een waarschijnlijk kankerverwekkend. In dezelfde categorie van vlees en rood vlees vallen, echter.

In de wereld van een geschil met de plant protection product heeft gewoed voor jaren. Sommige studies suggereren dat glyfosaat, embryo ‘ s schade veroorzaakt en misvormingen. Naast glyfosaat invloed kunnen hebben op het hormonale systeem van de mens is negatief, en de zwangerschap beïnvloeden. Zeker, maar dat is niet zo ver. In principe waarschijnlijk geldt ook hier: De dosis maakt het vergif.

Voeg toe aan die, natuurlijk, bier bevat een verdere, zeker kankerverwekkende stof: bio-Ethanol. Ook bekend als alcohol.

Hamburg-harburg, 25. Februari

Geef een reactie