Gevaar in de sausage – BBQ-plezier in weerwil van multi-resistente kiemen?

Fleisch enthält oft multiresistente Keime
Een recente bemonstering onderzoek in 13 steden laat zien dat veel van het vlees en de droge worst soorten met multi-resistente kiemen in rekening worden gebracht in een lopende studie, in vers vlees en droge worst Exemplaren aangetroffen van een gedeeltelijk enorme multi-resistente kiemen. Het duitse Federale Instituut voor risico-evaluatie waarschuwt in dit verband tegen de schade aan de gezondheid van de consument. De huidige rapporten van de kiem-Beladen vlees te laten samenvallen met het begin van het BBQ-seizoen, en de ruïne van de vele open-air-koks van het verlangen naar de worst. De praktijk Vita verduidelijkt voor u waar het vlees het kopen van risico ‘ s op de loer liggen en hoe ze zijn nog steeds zorgeloos op de Grill kan het vuur.

In het geval van een willekeurige inspectie van het vlees en de droge worst soorten – van de gecertificeerde AGROLAB Groep namens de Groene fractie in de Bondsdag werden multi gevonden resistente kiemen. Met name beïnvloed door de bacteriën die worden overgedragen via voedsel aan de mensen, waren, volgens de studie, producten met vlees van kalkoenen.

In het bijzonder, in 16 procent van de geanalyseerde vlees multiresistente bacteriën werden gevonden, sommige groot risico voor de gezondheid betekenen. Bijvoorbeeld, 66 procent van de Kalkoen vlees en 25 procent van de geteste Metts met bacteriën besmet waren. Alleen in ham zonder bacteriën werden gevonden.

Voor de studie, monsters van rauw vlees varianten, zoals fricandeau, Salami en ham was in de 13 steden genomen. Er werd rekening gehouden verpakt en verse producten verkocht in supermarkten, discountwinkels en slagers, die vervolgens werden getest in het laboratorium van multi-resistente kiemen.

Ziektekiemen voorkomen antibioticum effect

Het vlees gevonden kiemen zijn allemaal gevaarlijk voor de gezondheid. Sommige zijn ook van nature aanwezig in het menselijk rond in zijn maag. Andere bacteriën de productie van bepaalde enzymen (ESBL), waardoor antibiotica niet effectief. Bacteriën die antibiotica-resistente eigenschappen, bijvoorbeeld, Salmonella, E-Colo-bacteriën en Klebsiella spp.

Verspreiding van antibioticaresistentie

Groene politicus Bärbel Höhn taal met het oog op de resultaten van een tikkende tijdbom. Het aantal van multi-resistente kiemen wassen steeds meer en krijgen op de behandeling van de Mastviehs van antibiotica in de industriële productie van vlees in grote hoeveelheden in het menselijk voedsel.

Ook de Federal Institute for risk assessment (BfR) beschouwt het ontstaan van antibiotica-resistente bacteriën bij dieren als een gezondheidsprobleem voor de consument.

Vers of verpakt? Wat te letten bij het kopen van Vlees op moet letten

In het licht van het risico van multi-resistente kiemen in gekochte vlees, veel consumenten worden steeds weer geconfronteerd met de vraag of er kwalitatieve verschillen tussen de pre-en-klare vlees uit de supermarkt en vers vlees van de slager. Het feit is dat driekwart van de duitse slager slacht zelf, maar hun vlees en super markten en discount stores van grote leveranciers.

Prijs efficiëntie is meestal op de voorgrond. Het vetmesten periode en anatomie zijn varkens in termen van hun Mast geoptimaliseerd. In Duitsland, vaak verdrongen, hybride varkens, bijvoorbeeld, worden niet gefokt, waardoor ze meer paren Ribben wat goed is voor de chop-opbrengst, maar ook groeien zo snel dat zal de strijd zijn gemiddeld drie keer eerder Volwassen dan op de boerderij-levende soortgenoten.

De kwaliteit van het vlees is dus in de meeste van de producten zijn identiek, het enige verschil is dat verpakt vlees kan worden aangeboden in de koeling op de plank langer en zijn ook langer thuis. Als u wilt kopen een goede kwaliteit vlees, dan neem je de zorg op het beste of uw slager om zelf slachten en de geslachte dieren van de mestbedrijven met een natuurlijke houding verwijst. Vraag – het kost niets.

Auf Qualität des Fleischs achten

Wees voorzichtig bij het kopen van Vlees, bijvoorbeeld voor de opgegeven informatie over de herkomst van de dieren voor de mesterij

Top-Vijf Checklist voor de perfecte vlees behandeling

Dus op je bord, de optimale kwaliteit van het vlees eindigt, kunt u zich aan een paar eenvoudige regels. Hoewel bacteriën zijn met het blote oog niet altijd, slechte kwaliteit van het vlees, je kan identificeren, hoe dan ook.

1. Kijk naar de slager, in de supermarkt of bij de supermarkt op de snede van uw gewenste oppervlakken van het vlees. Het moet droog en vaal. Vette oppervlakken, zijn een duidelijke indicatie van gammeliges vlees. In het geval van een bleke, niet-verse-op zoek gesneden oppervlak van het vlees is het waarschijnlijk al oud en heeft niet verloren te veel sap, dat verhoogt niet alleen het risico van bacteriën, maar ook ten koste van de smaak.

2. Je hoeft niet oordelen voor voorverpakt vlees, alleen over het uiterlijk, maar controleer ook de vervaldatum en de opgegeven additieven.

3. Aandacht besteden aan tips over de herkomst van het vlees. Als je in een Winkel, en is vooral trots zijn op de natuurlijke herkomst van het vlees, dan is het niet zeldzaam volgens de reclame is verklaard effectief, maar het is op zijn minst gemeld op de vraag.

4. U kunt kopen gemarineerd vlees, als je de kwaliteit van de vereisten van uw dealer, zeker. Wat velen niet weten: Marinade kan heel goed worden gebruikt om te verbergen de leeftijd en de kwaliteit van het vlees. Een visuele inspectie is in dit geval niet mogelijk.

5. Houd er rekening mee dat het uiterlijk moet worden, afhankelijk van het soort vlees anders. Varkensvlees bijvoorbeeld, mag niet worden bleek en donker. Optimaal, een uniforme Roze is hier. In het geval van rund-en lamsvlees is waarschijnlijk een goede kwaliteit als het vlees heeft een diepe donkere kleur. Goede Turkije vlees heeft een vleeskleurig van kleur en wit in geen geval.

Voor meer informatie over de gevaren in het vlees, hoe ze te vermijden en wat gebeurt er als u verbruikt gammeliges vlees kan hier gevonden worden.

Hamburg, 21. Mei 2014

Geef een reactie