Geneeskunde Nobel prijs gaat dit jaar naar Japan

Yoshinori Ohsumi
De cel prijs, een bioloog en dit jaar de Nobelprijs voor geneeskunde ontvanger Yoshinori OhsumiDer Japanse Yoshinori Ohsumi wordt geëerd voor zijn bevindingen op de garbage collection in de menselijke cel-systeem.

De celbioloog Yoshinori Ohsumi werd bekroond met de Nobelprijs voor geneeskunde. De aangekondigde het Karolinska Instituut in Stockholm op maandag. Ohsumi is bezig met de zogenaamde Autophagy (grieks voor zelf eten), de garbage collection in menselijke cellen. Voor bijna 30 jaar, de nu 71-jarige Japanse onderzoek met zijn groep op bepaalde recycling processen in het menselijk lichaam. Door gebruik te maken van modellen gemaakt in gistcellen in staat was om aan te tonen Yoshinori Ohsumi, waarbij ingewikkelde mechanismen cellen te ontdoen van hun afgedankte producten. Het principe van Autophagy, hoewel sinds meer dan 50 jaar, voorheen was geslaagd, echter, geen van de onderzoekers, de achtergrond en de betekenis van de cellulaire afval management te begrijpen.

Recycling in twee stappen

Yoshinori Ohsumi ontdekt dat cellen in het organiseren van hun afval in twee stappen. Eiwit afval, of onderschept ziekteverwekkers worden eerst gevangen in een prullenbak in de bubbels. De resulterende auto-fagosomen (met cellulaire afval gevulde blaasjes) sluit in de volgende stap, met de zogenaamde Lyosomen. In de resulterende auto phagolysosomen is ontleed met behulp van speciale enzymen, die de cel vuilnis in koolhydraten, eiwitten en vetten. Na het recycling proces, deze onderdelen opnieuw gebruikt kunnen worden als onderdelen. Door de afbraak van onnodige cel componenten kan ook worden ingesteld met nieuwe energie vrij. Ohsumis belangrijke bijdrage leveren: Hij introduceerde het proces met gist cellen en waren in staat om te identificeren door middel van een model van 15 verschillende genen (ATG-genen) dat de controle van de Autophagy.

Verrassende oproep uit Zweden

Fout in het Recycling proces worden gemaakt voor het ontstaan van ziekten zoals de ziekte van Parkinson, Diabetes (type 2) en kanker. In dit opzicht, Ohsumis onderzoek vormt een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van mogelijke therapeutische middelen tegen deze ziekten. De celbioloog citeert als een van zijn onderzoek beginselen: om Iets te doen wat niemand anders doet. Ondanks zijn successen, Ohsumi was zeer verrast toen hij het telefoontje van Zweden.

Hamburg-harburg, 04. Oktober

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie