Gele koorts is het verspreiden en het vaccin wordt bijna alle

Gele koorts verspreidt zich snel in West-en Centraal-Afrika. De uitbraak gewaarschuwd experts en beladen met de extreme gevaren, als hij niet snel onder controle.

Terwijl de ziekte-protector in de wereld te besteden bijna hun volledige aandacht aan de Zika-epidemie in Noord-en Zuid-Amerika, de gele koorts, bijna onopgemerkt. Het uitgangspunt van Luanda, de hoofdstad van Angola. Daar kwam het weer in December voor het eerst gevallen. Vanaf daar liepen sindsdien in zes provincies. Volgens gegevens van de world health organization (WHO) zieke eerder 375 personen, 168 overleden.

En dit is waarschijnlijk nog maar het begin. Zelfs nu, de WHO schat dat de besmetting hebben reisde naar Kenia, Mauritanië, Congo, en zelfs in China.

Gele koorts kan niet worden behandeld

Het grootste Probleem hier is dat Een effectieve behandeling is het nog niet. Bescherming biedt alleen een vaccinatie. Om te voorkomen dat een uitbraak van de ziekte, moet je 60 tot 80 procent van de bevolking is ingeënt, schattingen van de WHO. Volgens de officiële cijfers van de Angolese regering, 77 procent van de bevolking is Ingeënt. Dit zou voldoende moeten zijn.

Het werkelijke aantal van de beschermde personen in sommige regio ‘ s, maar waarschijnlijk veel lager. Redenen hiervoor kan een tekort van het vaccin in 2013, levert dat een aantal van de gebieden achter. Ook is het mogelijk dat mensen ontvangen de inenting, de flesjes waren niet effectief, omdat de koude keten werd onderbroken. Een algemeen Probleem in een aantal Afrikaanse landen.

Klein aber tödlich: Eine Mücke der Gattung Aedes

Kleine, maar dodelijke: muggen van het geslacht Aedes

De veiligste oplossing zou zijn om te vaccineren nu, nogmaals, de bevolking als geheel. De WHO heeft ook stuurde haar gehele voorraad van gele koorts vaccin – zes miljoen blikjes naar Luanda. Voor de 20 miljoen inwoners van het land, echter, dit is duidelijk te weinig. Zelfs nu, de fabrikanten kunnen dekken slechts met grote moeite aan de behoefte.

Muggen verspreiden gele koorts

De uitbraak moet worden beperkt tot Angola, het moet nog steeds mogelijk zijn. Echter, in de omliggende landen van de zogenaamde dengue – seizoen-een infectieziekte die wordt overgebracht door de Aedes mug is ongeveer te beginnen. Het overbrengen van de Zika – gele koorts.

John Woodall, een voormalige expert op het tropische ziekten van de WHO, waarschuwde op maandag: moet je Kijken hoe snel Zika van de wereld heeft verspreid! Maar de ziekte niet iemand doden. Als de gele koorts 20 procent van de niet-gevaccineerde sterven. Hij schat in dat alle fabrikanten van het vaccin kunnen produceren tot het einde van het jaar, ongeveer 40 miljoen doses. En voegt eraan toe: Maar China alleen al zou moeten 300 miljoen euro, als het zich verspreidt in de dengue-getroffen provincies. Er was een geval een paar weken geleden een gele koorts. De Zieke is overleden. Of hij besmet is met andere mensen, is nog onduidelijk.

Gele koorts in Duitsland?

In Duitsland is er geen direct gevaar nog niet. Hoe lang dat zo blijft is onduidelijk. In juli van vorig jaar, wetenschappers van de Friedrich-Löffler Institut, gemeld dat zij werden de eerste bewijs van eieren, larven, poppen en volwassen exemplaren van de Aziatische tijger mug Aedes albopictusim ten Oosten van Freiburg. De reden voor dit is het gevolg van de zachte winter, de warmte was in staat om te overleven liefdevolle mug. In zuid-Europa, was het in de afgelopen jaren is een aantal uitbraken en gevallen van Chikungunya en Dengue (knokkelkoorts) verantwoordelijk zijn. Ook de gele koorts kan worden overgedragen.

Hamburg-harburg, 01

Geef een reactie