Gehoorverlies: de diagnose is uitgevoerd met luistertests

In het geval van een gehoorverlies op Basis van de diagnose van verschillende gehoor testen en de testen van het gehoor. In het geval van een audiometrie via de koptelefoon de akoestische signalen afgespeeld in elk oor.

Op deze manier is het minimale volume dat te horen is in elk oor, te bepalen. Vooral in het geval van kleine kinderen, die willen een koptelefoon, kan worden uitgevoerd in een vrije veld audiometrie het gebruik van luidsprekers, maar dat geeft slechts gevolg voor het betere oor. Met behulp van de zogenaamde sound drempel audiometrie, de frequentie-afhankelijke gehoordrempel kan as bepaald om te beoordelen in hoeverre de taal begrijpen.

– Technische procedures te helpen bij de diagnose, het bepalen van de mate van gehoorverlies

Otoskopie bei einem Mann

Met behulp van een otoscopy, de arts kan onderzoeken of de gehoorgang, de oorzaken van gehoorverlies te bepalen

De eenvoudigste manier om te bepalen van een gehoorverlies, is het testen van het gehoor, door de arts zal gebruik maken van op verschillende afstanden van de patiĆ«nt en spreekt. Inmiddels zijn er technische procedures, zoals een stem of tonaudio programma ‘ s om het meten van de mate van gehoorverlies. In het geval van kleine kinderen, het interviewen van de ouders of andere familieleden is het belangrijk om te bepalen in de mate van het gehoorverlies, omdat de gehoortest kan meestal worden uitgevoerd op een zeer moeilijk.

In aanvulling op het gehoor testen van de keel, neus en oor arts is een zorgvuldig onderzoek van het oor met behulp van een zogenaamde otoscopy, betekent dit dat u het uitvoeren van een Spiegeling van de gehoorgang. Om te bepalen van de ziekteverwekker van een mogelijke infectie van het middenoor, en hij kan het nemen van een uitstrijkje van het oor en deze te onderzoeken onder de microscoop.

Voor het opsporen van de oorzaak van gehoorverlies, zoals, bijvoorbeeld, anatomische misvormingen, in meer detail, verdere onderzoeken zijn mogelijk.

Verdere studies in doofheid

  • X-ray onderzoek van het middenoor
  • Computer tomografie (CT)
  • Magnetische resonantie imaging

Geef een reactie